Stiri

B. Rusu: De ce să mai stăm alte două săptămâni izolaţi?

Rămas la Călăraşi cu familia, Bogdan Rusu „s-a antrenat” cum a putut în această perioadă critică provocată de pandemia de coronavirus. Golgeterul „galben – albaştrilor” abia aşteaptă revenirea pe gazon şi susţine că după 2 luni de stat în casă, din cauza pandemiei de coronavirus, nu se justifică o altă perioadă de izolare, de data asta cu colegii, după data de 15 mai.

Bogdane, cum a fost în perioada asta de pandemie? Ai reuşit să te menţii cât de cât în formă? Am înţeles că nu ai plecat din Călăraşi.

Da, pentru mine a fost OK pentru că am apartament aici în care  stau cu chirie, soţia şi copilul au fost lângă mine şi am decis să nu mai plecăm acasă.

Ţi-a fost dor de fotbal?

Da, încă îmi este dor de fotbal. Normal că abia aştept să începem. Nu cred că îi e nimănui uşor să se antreneze singur şi să stea numai în casă.

Ce crezi că se va întâmpla după 15 mai? Cum vezi tu ca jucător această perioadă de reacomodare la efort?

Nu ştiu ce se va întâmpla, depinde ce vor spune cei din conducerea ţării. Mie mi se pare puţin absurd ceea ce zic. Chiar văzusem o declaraţie a lui Tănase când a spus că pe noi, jucătorii, nu ne lasă să ne antrenăm, deşi suntem 24 de jucători iar la Kaufland sunt 200 unul lângă altul.

Am văzut şi acea „condiţie” că mai trebuie să staţi şi în izolare vreo două săptămâni…

Da, păi nu am stat două luni în casă? De ce să mai stăm alte două săptămâni izolaţi?

După părerea ta, campionatul se va termina în formula actuală sau în sistemul play-off şi play-out?

E destul de greu de spus, pentru că unele echipe cer îngheţarea campionatului, altele nu-s de acord cu play-off-ul, play-out-ul, pentru că li se înjumătăţesc punctele. Cât priveşte îngheţarea campionatului, echipele care sunt aproape de locurile 2 sau 3 şi păstrează încă şanse, nu sunt nici ele de acord. Acum nu ştiu, depinde ce se va decide. Am înţeles că pe 10 mai va fi iar o videoconferinţă şi se va decide ce se va întâmpla pe viitor.

Cum ţi s-a părut prima parte a campionatului, Bogdane?

Pentru mine a fost o primă parte destul de bună. Acum nu ştiu după 2 luni de vacanţă ce se va întâmpla pentru că mulţi jucători, probabil, s-au antrenat sau nu s-au antrenat, depinde de condiţii. Acum să revenim la antrenamente şi să ne antrenăm câte 4, nu cred că-i o soluţie bună. După care cu întreaga echipă…

Ai mai trăit astfel de momente?

Nu, nu cred că am mai trăit aşa ceva. Şi ţinând cont că suntem faţă de Spania şi Italia, Franţa sau Germania într-o situaţie mult mai bună, avem un preşedinte care ne ţine mai mult în casă faţă de alte ţări.

 

Vroiam să te întreb în prima parte a sezonului, care a fost cel mai bun meci al tău?

Cred că am avut două meciuri: cu Turris Turnu Măgurele, acasă, şi cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în deplasare.

Acel joc de neuitat cu Turris când am avut 3-0 la pauză însă repriza secundă a fost tare dificilă. Nu?

Da, da. Bine, acum şi din cauza altor factori a fost puţin mai dificil, pe care nu vreau să-i spun.

La Ploieşti, cu Petrolul, primul joc din acest an, cum a fost?

A fost un meci în care cred că puteam să scoatem şi un egal, puteam să şi batem că ocazii am avut. Acum, dacă soarta a fost în favoarea lor în ziua aceea… s-a şi văzut pe tabelă.

Ce crezi că ne lipseşte să avem o echipă care să se bată cu şanse reale la promovare?

Acum nu ştiu ce să zic. Sau poate că aş zice multe dar nu pot.

Se termină contractul tău la finalul sezonului…

Se termină contractul acum, în vară, într-adevăr.

Intenţionezi să-l prelungeşti sau o să-ţi cauţi altă echipă?

Sincer, nici nu m-am gândit la asta. Sper să terminăm campionatul şi după aia voi vedea.

Ideea era dacă te-ai simţit bine la Călăraşi în perioada asta?

Da, e ok. M-am simţit destul de bine, am colegi de treabă, conducerea la fel.

Părerea mea e că Dunărea are mare nevoie de tine pentru că eşti un atacant percutant, un jucător cu foarte multă experienţă la nivelul Ligii a 2-a, care mai are foarte multe de spus în fotbal.

Aşa este, păcat că nu am avut norocul să demonstrez la Sibiu. Nu m-am lăsat cei de la Sibiu să demonstrez. Dar, asta e, peste tot dai de nişte oameni…

Ai în cont o finală de Cupă a României, nu?

Da, chiar îmi pare rău că nu am putut să o câştigăm, ţinând cont că am ajuns cu o echipă de Liga a 2-a în finală. Am şi promovat în acel an şi am jucat pe două flancuri, a fost oarecum greu dar totuşi am avut şi lot bun şi antrenor destul de bun şi asta s-a văzut.

Ai fi vrut să continui în Liga 1 cu Hermannstadt, nu?

Da, eu aş fi vrut. Când am venit de la Petrolul împrumutat, pentru că mi s-a terminat împrumutul chiar m-au chemat înapoi. Eu am vrut să plec că ştiam că decât să mă duc acolo să stau rezervă, să nu joc, mai bine mă duc şi joc în altă parte. Ei au vrut să rămân la Sibiu. După aia am văzut că prima etapă nu am jucat, am zis, bine, plec. Decât să încurc pe aici şi să stau. Păcat. Cu vechea conducere, din Liga a 2-a, era mult mai bine.

Unde te-ai simţit, în cariera ta de fotbalist, cel mai bine?

Nu ştiu, cred că la Suceava m-am simţit cel mai bine. Şi aici m-am simţit bine. Peste tot m-am simţit bine dar la Suceava parcă mai aparte, aşa.

Foresta era o echipă bună la momentul acela.

Da, aveam o echipă destul de bună până au venit problemele şi cu banii. Cum e peste tot. Asta nu înţeleg, de ce se ajunge aici.

Adică vrei să spui că se promit multe dar, din păcate, promisiunile nu sunt onorate până la capăt.

Corect, aşa este. Nu?

Ce aşteptări ai de la fotbal în perioada următoare? Vor veni şi temperaturile ridicate, veţi juca, poate, din 3 în 3 zile.

Nu ştiu acum dacă se va juca la 3 zile pentru că după cum spuneam cred că o să ajungă să se joace în sistemul play-off / play-out. Nu ai cum să joci din 3 în 3 zile. E foarte greu după două luni de stat acasă. Ai doar două săptămâni de pregătire şi trebuie să te antrenezi şi câte 4. Este aproape imposibil.

Deci pare un sezon compromis ăsta, din nefericire.

Da, clar.

Mulţumesc. Abia aşteptăm să vă revedem pe gazon, la treabă!

Bogdan Rusu. S-a născut la Braşov, pe 9 aprilie 1990. Atacant. A jucat la Aerostar Bacău, Farul Constanţa (2010 – 2011), Astra Ploieşti (2011-2012), CF Brăila (2012-2013), SC Bacău (2013-2015), FC Braşov (2015-2016), Foresta Suceava (2016 – 2017), Hermannstadt (2017-2019), Petrolul Ploieşti (2019), Dunărea Călăraşi (din 25 iulie 2019 -). Are 205 partide jucate în liga a 2-a, marcând 78 de goluri. A bifat 40 de prezenţe în L1 (1 gol înscris).

Sosit la Călăraşi la începutul sezonului, Bogdan Rusu este golgeterul echipei cu 8 reuşite (1 din penalty), fiind prezent pe teren în 24 de partide (2063 de minute de joc). A încasat şi 2 cartonaşe galbene.

 

Leave a Reply