Stiri

Cr. Pustai: Fotbalul o să revină. Toţi aşteaptă să ne reunim, să ne pregătim!

Antrenorul Cristian Pustai se află de zile bune acasă, la Mediaş, însă gândul de fotbal nu l-a părăsit nicio clipă. Comunică telefonic şi online cu jucătorii şi colaboratorii săi şi speră ca „revenirea” la lucru să se producă în cel mai scurt timp posibil.

Tehnicianul „galben-albaştrilor” ne-a oferit un interviu ceva mai amplu cu tehnicianul „galben – albaştrilor” pe care-l veţi putea parcurge, episodic, de-acum încolo. Cum decurg „antrenamentele” şi cum vede continuarea meciurilor din Liga a 2-a, în prima parte a interviului de mai jos.

Domnule profesor, cum merge treaba? Cum vă simţiţi în astfel de „vremuri” la care nu se aştepta nimeni?

Cum să mă simt? Aşa cum se simte toastă lumea. Destul de greu. Norocul meu e că am destul spaţiu acasă, că nu stau la bloc. Avem o casă şi cât de cât ne simţim parcă un pic mai liberi în constrângerea asta.

Despre fotbal ce ne spuneţi? Ce noutăţi aveţi?

Am luat legătura cu băieţii, acum după Paşte. E destul de greu să spui că au mai făcut câte ceva. E impropriu să spui că ai stabilit nişte antrenamente. Când au plecat de la Călăraşi, au primit programul pe o săptămână, după care Liviu Rusu, preparatorul fizic, a mai ţinut legătura cu cei interesaţi pentru că aici e, până la urmă, şi o problemă de conştiinţă. E greu să discuţi după 2 luni dacă s-au antrenat. Şi ideea de antrenament e una de grup, nicidecum de antrenament individual.

După Paşte, am accesat şi noi platforma ZOOM, am intrat cu toţii la câte un antrenament de câte 50 de minute pe zi dar e, totuşi, un antrenament de menţinere, mai mult de forţă, de streching. Nu poţi să pretinzi că-i un antrenament de fotbal! E doar un antrenament individual în care, să zicem, că mai păstrează o stare atletică a jucătorului. Despre starea de spirit? Cred că toţi îşi doresc să începem. Toată lumea, de fapt, îşi doreşte să înceapă fotbalul, fenomen social care a existat parcă din toate timpurile şi va exista şi în viitor indiferent de greutăţile pe care le vom avea.

Aşteaptă toţi să ne reunim, să ne pregătim. Nu poţi să spui că te întâlneşti pe 15 sau 16 mai şi de a doua zi reporneşti campionatul. Putem înţelege cu toţii că e un campionat compromis, să zicem, în sensul că are destule probleme şi atunci şi desfăşurarea lui va fi…sper pe teren. Pentru că am văzut şi tendinţa celor de la UEFA care au precizat că ţin cont de deciziile sportive. Da, şi eu cred că se va desfăşura. Acum, ritmul în care se va disputa, calitatea partidelor şi faptul că jucătorii sunt expuşi şi vor apărea accidentări, e posibil să fie altceva. Cert e că asta va fi în toată lumea.

Cum vedeţi dumneavoastră desfăşurarea în continuare a meciurilor din L2?

Probabil că va fi nevoie de vreo 3 runde intermediare. În general, fiecare echipă va mai disputa 14 jocuri. Cu cele 3 intermediare, problema ar fi rezolvabilă. În timp de o lună şi jumătate s-ar putea termina. Asta ar însemna să excludem vacanţa de vară pentru că tot avem parte acum de o vacanţă „lungă”. Şi prin urmare, pauza dintre campionatul actual şi cel viitor va fi foarte scurtă. Practic, toată pregătirea o să fie din meciuri.

Într-adevăr sunt echipe angrenate în lupta pentru promovare iar de jumătatea clasamentului în jos formaţiile se bat pentru evitarea retrogradării. Meciurile vor avea intensitate, vor avea şi dramatism şi frumuseţe.

Cred că fotbalul o să revină iar lumea e dornică. Nu cred că fotbalul virtual poate înlocui fenomenul în sine.

sursa foto www.liga2.prosport.ro

 

Leave a Reply