Stiri

A fost montat primul stâlp al instalaţiei de nocturnă!

Fotbalul călărăşean e pe cale să atingă o nouă performanţă semnificativă. Joi dimineaţă a fost a fost montat primul stâlp al instalaţiei de nocturnă, adusă în urmă cu un an din Giuleşti, în incinta Complexului Sportiv Dunărea, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean pe o reţea de socializare.

O promisiune onorată, până la urmă, a actualului preşedinte al CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, care dădea ca termen de finalizare a obiectivului finalul lunii aprilie. Ba mai mult, Iliuţă vorbea la începutul anului şi de organizarea unui meci demonstrativ între fostele glorii ale Dunării şi o selecţionată a unor foşti internaţionali, în a doua decadă a lunii mai, ocazionat de inaugurarea nocturnei însă foarte probabil din cauza epidemiei de coronavirus evenimentul va fi reprogramat.

Concret, Conducerea CJ Călăraşi a decis încă din 2018, după promovarea Dunării, în premieră, în liga 1, să demareze investiţia privind montarea unei instalaţii de nocturnă iar prin Hotărârea nr. 268 / 2018 au fost aprobaţi indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Instalaţie iluminat nocturnă suprafaţă teren de joc stadion Ion Comşa al municipiului Călăraşi” Faza – Studiu de Fezabilitate în valoare de 3.358.884,36 lei la care se adaugă TVA. Un an mai târziu prin intermediul HCJ 101 au fost reactualizaţi indicatorii tehnico – economici prin implementarea soluţiei tehnice de montaj a instalaţiei de nocturnă primită cu titlu gratuit de la CS Rapid Bucureşti în valoare totală de 1.380.872,22 lei la care se adaugă TVA, realizându-se o reducere semnificativă a costurilor totale ale obiectivului de investiţii.

În decembrie 2019 a fost nevoie de o nouă HCJ, necesară pentru pentru modificarea indicatorilor tehnico – economici după ce s-a constatat că lămpile existente în proiectoarele instalaţiei primite, 240 la număr, erau uzate fizic fiind depăşită durata lor de viaţă. S-a făcut şi o economie de 50 de mii de lei (sumă fără TVA) privind costurile cu manopera întrucât înlocuirea ulterioară a lămpilor s-a făcut pe stâlpii aflaţi la orizontală şi nu pe verticală, la înăţimea de circa 45 de metri. Astfel, valoarea totală finală a obiectivului de investiţii a crescut la 1.590.317,35 lei l, sumă fără TVA.

Lucrările sunt efectuate de SC Electroconstruct Distribuţie EEG SRL Bucureşti.

Leave a Reply