Stiri

Cr. Pustai: Cred că s-ar putea relua campionatul, undeva, la 1 mai

Pandemia de coronavirus face ravagii în lume conducând şi la suspendarea fotbalului în ţară şi nu numai. Fotbaliştii Dunării au intrat într-o vacanţă „forţată” care s-ar putea prelungi pe tot parcursul lunii viitoare. Profesorul, Cristian Pustai, speră ca lucrurile să se îndrepte în direcţia cea bună astfel încât reluarea campionatului ligii a 2-a să se producă undeva la începutul lunii mai. În opinia sa, în ciuda greutăţilor cu care se confruntă toată lumea, pe teren ar trebui să aibă loc atât „bătălia” pentru promovare cât şi pentru retrogradare

Domnule profesor, din cauza acestei pandemii, aţi fost nevoit să intraţi într-o vacanţă forţată..

Da, într-adevăr, şi fotbalul a intrat într-o vacanţă nedorită a cărei lungime nu o putem estima acum.

Săptămâna trecută aţi încercat să mai faceţi câteva şedinţe de pregătire.

Vineri dimneaţă a fost ultima şedinţă, după care, era şi normal, având în vedere ce se întâmplă-n lume, să lumă o astfel de decizie. Bineînţeles că jucătorii au primit programul pe o perioadă de 10 zile care se va dovedi insuficientă.

Mă uit în calendar, mai sunt 14 etape din care Dunărea va mai dispouta 12 jocuri. Cum vedeţi desfăşurarea acestor runde?

Eu cred că cel mai corect ar fi ca lucrurile să se reia de acolo de unde au rămas. Aşa ar fi sportiv şi pentru cei care luptă pentru promovare precum şi pentru cei care se bat la retrogradare, indifent de ligă. Asata ne înavaţă, până la urmă, sportul. Să ştim să câştigăm, să ştim să pierdem, dar totul prin luptă, pe teren. Chiar dacă se va juca foarte dens, toate echipele au suferit şi vor suferi şi în continuare, cumva la fel. Ar fi corect pentru fair – play – ul competiţiei să se joace!

Şi aşa avem două runde intermediare, a 29-a, respectiv a 35-a…

Se poate juca, într-adevăr, într-un ritm greu, alert pentru toată lumea. Toţi trecem prin această perioadă foarte grea. Se poate întocmi sportiv un clasament pe baza jocurilor. Deciziile se pot lua, e un moment de forţă majoră. Eu îmi doresc ca toate lucrurile să se desfăşoare pe teren. Şi sportiv, să şi promovezi, să şi retrogradezi!

Mă gândesc că luna iunie va deveni o lună autentică de fotbal.

Se poate decala…eu cred, undeva, la 1 mai putem reîncepe dacă lumea va încerca să ne sprijine toate eforturile ce se vor face. Mă gândesc că la un moment dat se va găsi şi acel vaccin pe piaţă iar lucrurile vor reintra pe făgaşul normal. Nu cred că nu se va găsi până la urmă antidotul pentru acest virus.

Oricum până de Paşti e imposibil să mai vorbim de fotbal şi din cauza instituirii stării de urgenţă…

Da, corect, sunt 30 de zile în care nu mai putem vorbi de aşa ceva. Sper să reluăm activitatea cu o săptămână, două înainte de startul lunii mai. Se pot juca 14 etape în lunile mai şi iunie. Chiar şi primele 2, 3 runde se pot desfăşura fără spectatori ca o măsură de protecţie suplimentară. Repet, cred că undeva la 1 mai, am putea să reluăm campionatul. Desigur, dacă lucrirle merg în direcţia cea bună. Eu am speranţe mari că se va găsi până la urmă antidotul. În lumea asta, doar prostia rămâne fără antidot.

Ce şanse daţi Campionatului European să se mai desfăşoare la data stabilită?

Eu zic că nu sunt şanse. Vom vedea astăzi dar după părerea mea, şansele sunt aproape zero.

Leave a Reply