Stiri

Cr. Pustai: Am făcut un joc slab dar important e că am reuşit să câştigăm

În runda a 23-a a campionatului ligii a 2-a, Dunărea a învins-o acasă pe FK Csikszereda cu 2-1, marcând golul victoriei în ultimele secunde ale duelului. Antrenorul Cristian Pustai a „analizat” evoluţia elevilor săi admiţând că jocul a fost unul modest dar importante sunt punctele care au rămas la Călăraşi.

Domnule profesor, greu cu Csikszereda. Am câştigat până la urmă cu 2-1 însă cu destule emoţii. Ce ne puteţi spune acum „la rece”?

Da, într-adevăr, a fost un joc pe care l-am presupus dificil şi aşa a şi fost pentru că nu am reuşit să prestăm un joc mai în viteză, un joc cu mai puţine atingeri de minge, să fim mai penetranţi şi să ajungem să ne creăm mai multe situaţii. Nu pot să spun că nu am avut situaţii de gol însă nu le-am fructificat. Şi o echipă aşa cum a arătat Csikszereda, venită să-şi vândă scump pielea, dacă n-am reuşit să ne desprindem, s-au ţinut ca scaiul şi au reuşit să egaleze. La un moment dat au avut şi o situaţie de a înscrie în urma unui contraatac la scorul de 1-1.

Rămâne rezultatul dar e un semnal jocul. Pentru că dacă la Ploieşti am pierdut şi jocul a arătat într-un fel, din păcate, acum a lăsat de dorit.

E limpede că nici Csikszereda n-a venit în vacanţă dar am putea să dăm vina şi pe o autosuficienţă din partea băieţilor noştri?

Da. Şi noi am încercat să fim conectaţi. Vrând – nevrând după ce vezi meciul cu UTA, s-ar putea să fi intervenit şi un soi de automulţumire iar individual fiecare a crezut că jocul e mai uşor. Dacă reuşeam să-i desfacem mai bine, să creăm mai multe oportunităţi de gol…Au fost jucători care au căutat mingea dar într-un ritm mai lent ceea ce a influenţat mult cursivitatea jocului. Şi, din păcate, am suferit la construcţie pentru c-am jucat din multe atingeri, am jucat mult înapoi. Să zicem că şi vântul a inflenţat un pic calitatea paselor. Eu zic c-am făcut un joc slab, important e că am reuşit să câştigăm toate cele 3 puncte. Au fost şi zile în care am jucat bine dar n-am câştigat.

Eu cred că există şi o parte foarte bună. Nu ne-am resemnat după primirea golului, n-am bătut pasul pe loc iar finalul mi-a amintit de jocul de la Mioveni când am marcat în ultimele secunde.

Exact, asta înseamnă că echipa are putere. Sunt jucători care au încredere pentru că asta-i foarte important, să aibă încredere în calităţile lor. Eu am încredere pentru că avem jucători cu calităţi, de calitate şi e foarte important ca ei să creadă până la ultimul fluier. Drept dovadă şi la Mioveni, am reuşit să înscriem, tot aşa dintr-o fază fixă, în ultimele secvenţe ale meciului. Poate că nu-i chiar o întâmplare, e o încredere izvorâtă din calitatea lor.

Ar trebui să vă felicităm că l-aţi promovat pe Doumbia care a înscris şi golul de 3 puncte…

El a început ceva mai greu. Doumbia a fost luat pe ultimii…20 de metri, ca să zic aşa. Aveam nevoie de un închizător pentru că-i o zonă mai grea. L-avem acolo pe Boboc dar el e suspendat acum după ce a luat cartonaşul galben cam uşor acordat. E o zonă de risc, trebuie să avem cel puţin 4 jucători. De asta l-am luat pe Doumbia. El a început meciul cu nişte execuţii destul de slabe. Dar eu cred în Doumbia pentru că-l văzusem în urmă cu un an la Farul, în câteva jocuri. Când am auzit că poate fi transferat, am preferat să-l aducem.

Şi ne-a adus şi 3 puncte

Sigur, ăsta-i lucrul cel mai important!

Leave a Reply