Stiri

C. Pustai, despre meciul de la Ploieşti: L-am pierdut destul de uşor

În prima etapă programată în 2020, Dunărea a jucat la Ploieşti fiind învinsă de Petrolul, o pretendentă la promovare, cu 2-0. Antrenorul Cristi Pustai consideră că Dunărea a pierdut destul de uşor, apreciind că dacă în minutul 7 centralul Iulian Dima ar fi acordat unui „petrolist” cartonaşul roşu în urma faultului asupra lui Georgian Honciu, partida ar fi putut avea un alt final.

Sâmbătă, „galben – albaţtrii” se vor duela cu cei de la FK Csikszereda, echipă învinsă clar acasă de UTA cu 6-0.

Domnule profesor, s-au scurs câteva zile de la meciul de la Ploieşti, pierdut din păcate de echipa noastră. Ce ne puteţi spune?

Un meci pe care l-am pierdut destul de uşor. Din păcate am primit două goluri din momente fixe ale jocului. Nu am speculat situaţiile bune pe care ni le-am creat. Şi în deplasare dacă nu înscrii şi nu pui probleme… E drept, am pus ceva probleme, dar trebuia să se şi concretizeze. E greu să obţii, aşa, un rezultat bun.

Am avut momente bune de joc. Am avut situaţii de singuri cu portarul. Fault într-o situaţie de singur cu portarul, în minutul 7. Dacă arbitrul ar fi dat cartonaş roşu, cu siguranţă altfel ar fi arătat jocul. Până la gol, am mai avut înc-o situaţie bună de a ne apropia de poarta lor şi de a înscrie. A fost o centrare la care nici Rusu, şi mai târziu Zaluschi n-au ajuns în faţa porţii. După care a venit acel gol primit cu o mare uşurinţă, dintr-o neglijenţă a apărării în zonă pe care totuşi o practicăm pentru că nu sunt adeptul apărării om la om. Un arbitru rău intenţionat la fiecare corner, ar putea să-ţi dea 11metri, apărându-te om la om.

Dar să vedem ce măsuri vom lua pentru că au fost două goluri, şi al doilea, la fel, o deviere, o neglijenţă pe bara a doua. N-am reuşit nici prin Thaer cu acea execuţie din ultimele secunde ale primei reprize, mingea lovind bara.

La 1-0, am mai avut o situaţie bună când Zaluschi s-a grăbit şi a încercat să trimită mingea cu stângul spre poartă când era destul de liber. Cred că cel mai bine era să oprească mingea şi apoi să încerce o execuţie.

Dar, cum spun de fiecare dată, rezultatul e cel care rămâne şi din păcate ne-am îndepărtat de „ceva” la care înainte de acest meci, am fi visat.

Cum am zis şi la conferinţa de presă, trebuie să fim conştienţi că ne uităm „în sus” dar trebuie să ne uităm şi „în jos”. Pentru că-n momentele acestea ne aşteaptă un meci cu o echipă rănită şi e mult mai greu să învingi un adversar care vine după un eşec aşa de usturător. Clar, va fi o mobilizare generală la ei, însă noi trebuie să fim conştienţi că avem o valoare care ne dă dreptul să ne gândim la o clasare în partea superioară a acestui clasament.

De asta e foarte important meciul, să păstrăm o distanţă de plutonul care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Să revenim puţin la meciul de la Ploieşti. Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în min. 7. Trebuia acordat cartonaş roşu fundaşului petrolist?

Cred că nu există arbitru care să nu dea acum, dacă ne uităm, cartonaş roşu. Eu am protestat pe margine dar… Nu avem posibilitatea să intrăm în teren şi să-i arătăm arbitrului reluări. El era destul de bine plasat. Eu spun că-i cartonaş roşu fără nicio discuţie în min. 6.43. Altfel ar fi arătat jocul. E un aspect pe care nu l-am speculat şi care din păcate aici, n-a depins numai de noi. Trebuia şi dl. „judecător” să ia o decizie corectă, zic eu. Dar nu putem numai de acest lucru să ne agăţăm pentru că am avut momente bune dar am avut şi slăbiciuni. Deci nu trebuie să ascundem faptul că am avut şi slăbiciuni, în zona unde credeam că stăm destul de bine, cea a mijlocaşilor centrali care n-au mai reuşit să aibă eficienţă. E drept, supuşi şi unui presing agresiv din partea adversarului dar au făcut un meci mai slab fără realizări şi cu prea multe greşeli. Şi Boboc şi Ariel au greşit foarte multe baloane, Zaluschi a pierdut mingi cu uşurinţă, Rusu-Bawab nu formează încă un tandem bine sudat. Mai sunt lucruri de pus la punct. Nu ne putem ascunde după această eliminare care…

Totuşi a cântărit enorm…

Bineînţeles. Ar fi trebuit să introducă fundaş lateral, să scoată probabil un mijlocaş ofensiv sau atacant. Altfel ar fi arătat jocul, fără discuţie!

Întâlnim sâmbătă pe FK Csikzereda. Sunt sigur că i-aţi văzut cu UTA. Ce impresie v-au lăsat viitorii noştri adversari?

Şi ei au primit foarte repede gol. În momentul în care primeşti gol, mai ales pe teren propriu, o echipă care în 19 etape, nu a pierdut acasă. Deci era o echipă care primea destul de greu goluri. Văzându-se conduşi, schimbă registrul tehnic pentru că-i o echipă care face faza de apărare destul de bine, aglomerează foarte bine zona centrală, au jucători care sunt dispuşi la efort. Aţi văzut că şi la 6-0 alergau. E o problemă probabil de exprimare tehnică. Cred că s-a văzut o diferenţă de individualităţi pentru că la UTA am văzut jucători cu o tehnică bună, pe când dincolo am văzut doar jucători ambiţioşi, fără veleităţi tehnice prea mari.

V-am zis, vom juca cu un adversar rănit şi asta măreşte un pic greutatea partidei pentru că ei trebuie să se agaţe de orice meci. Ca să revină din acel triunghi care va da două retrogradate: Chiajna-Reşiţa şi cu ei.

E un moment important pentru că dacă vom câştiga meciul de sâmbătă, o să-i păstrăm la 8 puncte distanţă. O distanţă destul de bună pentru a ne desfăşura în continuare activitatea în linişte, să zicem. Cu toate că nici un meci nu poţi să-l priveşti liniştit. De fiecare dată apar probleme. Acum e vorba de suspendarea lui Şandru care a primit un cartonaş galben pe care sigur îl va plăti pentru că nu-i posibil. Suntem prea lejeri în abordarea aceasta a cartonaşului luat pentru „parlamentări” cu arbitrul. Într-adevăr sunt momente în care arbitrii te scot din sărite. Dar rolul tău e să joci, să-ţi vezi de treabă, nu să protestezi, să discuţi cu arbitrul.

Poţi să iei cartonaş galben ca o intervenţie de ultim moment, poate chiar şi mai nesăbuită dar e altceva decât să iei cartonaş pentru o indisciplină, lucru care mă scoate din sărite. Nu poţi face nimic fără disciplină în cadrul unei echipe.

În afara lui, mai sunt probleme de efectiv? Mă gândeam la Krell, dacă şi-a revenit.

Krell şi-a revenit. A avut o comoţie pentru că a stat la spital până-n jurul orei 18.00. Fiind dus la Ambulanţă, au fost momente când nu şi-a mai adus aminte. Din fericire acum e bine. Chiar dacă recomandarea doctorului a fost o pauză de 2 săptămâni, el e bine. De luni a vrut să facă antrenament. Va intra probabil, în rând cu echipa. Ei, portarii, sunt obişnuiţi cu asemenea lovituri.

Pentru el, din păcate, se repetă. E după acel accident cu Rapid în Cupă. Văd că se repetă şi e o problemă.

 

 

Leave a Reply