Stiri

G. Honciu: A fost foarte greu să trec peste şocul retrogradării

Georgian Honciu (30 de ani) a fost unul dintre jucătorii importanţi ai Dunării din prima parte a sezonului. A evoluat în 18 partide din care 3, integralist (a bifat în teren 1140 de minute), marcând şi 5 goluri.

Înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, de la Antalya, „Gică” a vorbit despre evoluţia sa din tur dar şi despre obiectivele sale, asumate pentru primăvară.

George, pentru început aş vrea să te întreb cum ţi s-a părut prima parte a acestui sezon.

Exceptând primele 3-4 etape, a fost un tur bun de campionat. Ni s-au luat şi puncte, cred că dacă aveam şi punctele acelea am fi fost acum mai sus în clasament. Mă bucur însă că am arătat un joc bun. Echipa joacă, aleargă, mi-a plăcut. A fost un tur de campionat bun, zic eu.

Care crezi că au fost momentele de cumpănă?

Meciurile cele mai grele au fost cele din primele etape pentru că au fost foarte mulţi jucători noi, iar echipa nu era omogenă. Atunci au fost cele mai grele momente ale noastre. Ne-am revenit destul de bine după aceea, am închegat o echipă bună, frumoasă, care joacă fotbal.

5 goluri ai marcat în prima parte, dar sunt convins că ai fi vrut să dai 10, dacă nu chiar 15. S-a văzut aşa pe alocuri la tine o dorinţă maximă de a marca.

Da. Am avut începutul de campionat mai slab, să zic, pe undeva de înţeles pentru că am fost printre foarte puţinii jucători care am rămas din Liga I. N-a fost uşor să trec peste chestia asta pentru că am avut o retrogradare foarte urâtă. Am pus foarte mult suflet şi cred că asta a fost cauza. Dar mi-am revenit şi mi-am dorit să marchez, să ajut echipa mai mult. Cred că am reuşit asta pe finalul turului.

Ce adversari ţi s-a părut mai buni, mai greu de bătut?

Cu echipele care trag la promovare am făcut jocuri foarte bune. Pe UTA chiar am învins-o la Călăraşi, cu Rapidul am făcut un joc bun, numai neşansa a făcut să nu câştigăm, la Mioveni am făcut egal. Sincer, Mioveniul mi s-a părut o echipă foarte bună, chiar am avut noroc pe terenul lor. Am egalat pe final, am avut noroc în meciul acela. CS Mioveni mi s-a părut o echipă foarte bună.

Pentru retur ce obiective personale ţi-ai propus?

Să joc cât mai multe minute, să fiu titular în toate meciurile şi să-mi ajut echipa să marchez, să dau pase şi să câştigăm pentru că, de ce nu?, avem şanse şi la locul 3. Noi sperăm dar dacă nu ne propunem să fim acolo sus, nu realizăm nimic.

Începem în forţă la Ploieşti…

Sper să începem bine pentru că avem şanse foarte bune dacă câştigăm la Ploieşti duelul cu Petrolul. Urmează un joc acasă cu Csikszereda, ori cu două victorii legate, eu zic că putem să fim sus acolo.

Am văzut că o să ai şi concurenţă din momentul ăsta. Cum comentezi venirea lui Zaluschi?

Eu zic că e de bun augur, e un jucător cu experienţă, un jucător foarte bun. În plus, e un băiat extraordinar. Mă bucur că a venit pentru că ştiu în primul rând că poate să ne ajute în orice moment şi sincer, îmi pare bine că avem, concurenţă pentru că mă motivează mai mult, vreau să dau mai mult. Îmi place chestia asta.

Cum ţi se par băieţii?

Cât de cât acum ne-am sudat un grup. Suntem destul de uniţi, băieţii sunt ok, abia aşteptăm să mergem în cantonament să schimbăm puţin clima, să avem puţină plăcere, meciuri amicale. În cantonamentul din Turcia o să fie altceva faţă de am avut aici. Aici am mai mult fizic.

Despre suporteri, ce ne spui?

Eu zic că au fost destul de mulţi. Ne-au încurajat mai ales la meciurile importante pe care le-am avut acasă, ne-au încurajat chiar şi atunci când am făcut egal sau am pierdut au fost alături de noi. Eu cred că sunt mulţumiţi de ce am arătat până acum dar noi vrem să le dăruim mult mai multe victorii.

Crezi că în primăvară vedem un alt Georgian Honciu?

Eu sper pentru că aşa cum am zis mai devreme pentru mine a fost foarte greu să trec peste şocul retrogradării. Repet, am pus foarte mult suflet şi asta a fost marea problemă a mea. Sper că oamenii m-au înţeles, că au avut răbdare cu mine unii dintre ei, unii n-au avut. În fine, nu mai contează…

Poate pentru că erau obişnuiţi să obţină mai mult de la tine…

Da, dar nu a fost uşor nici pentru mine. Sper că am trecut peste chestia asta şi să le arăt în continuare ce pot pentru că am demonstrat că pot să fac mult mai mult. Pot să fac diferenţa şi să ajut echipa în orice moment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply