Stiri

Cr. Pustai: Trăgând o linie şi uitându-mă pe clasament, se putea mai bine

Dunărea Călăraşi a încheiat prima parte a sezonului 2019 – 2020 al ligii a 2-a incluzând aici turul dar şi primele două runde din retur pe locul 11, totalizând nu mai puţin de 27 de puncte. Antrenorul Cristian Pustai „a analizat” evoluţia galben – albaştrilor” susţinând că echipa noastră, după un start negativ, ocupă un loc „fals” în clasament.

„Trăgând o linie şi uitându-mă pe clasament, se putea mai bine. Suntem la ora că dacă facem bilanţul sportiv, locul din clasament e unul fals. Pentru că noi pe teren am obţinut mai multe puncte. Dacă cele cu Daco Getica s-au şters şi doar Reşiţa şi Timişoara sunt avantajate, dincoace, cele 3 puncte cu Univ. Cluj, n-am cum, la analiza sportivă să nu le pun. Şi atunci în clasament, am fi fost pe 9 cu 30 de puncte şi cu un golaveraj 29-25. Dacă plecăm de la premisa asta şi dacă scoatem din context primele 3 etape, avem un parcurs de 17 meciuri cu 30 de puncte, adică o medie bună de 1,75 puncte / joc, adică media Rapidului, echipa de pe 3. Deci am fi fost undeva în primele 6. Astea ar fi lucrurile bune, încurajatoare. După aceste etape, ar trebui să intervenim, să corectăm ca să creştem mai bine” a spus Pustai care a continuat „Uitându-mă pe clasamentele de acasă şi în deplasare, suntem pe 9, în cel realizat pe baza punctelor obţinute pe teren propriu dar cu acea victorie am fi fost la egalitate cu Rapid, cam 21 de puncte, o medie de 1,9 puncte / meci. Cred că am fi putut să îmbunătăţim media asta. Avem 3 eşecuri acasă: cea cu Clujul, la masa verde, cea cu Petrolul, din etapa a 3-a pe care în mintea mea încerc să o elimin, deci practic am pierdut un singur meci, cel cu FC Argeş. Şi acel joc să-l trecem la „accidente”, a fost o greşeală inexplicabilă a portarului nostru. Cred că evoluţia pe teren propriu a fost destul de bună, cu reveniri dacă am fost conduşi, în care ne-am creat multe situaţii de gol. Sper să reuşim să ne îmbunătăţim jocul ca să câştigăm şi mai multe puncte pe teren propriu, să tindem spre maxim pentru că în retur vom avea doar 7 meciuri acasă. În deplasare, dacă mi se permite să scot din context primele 2 etape când ne-am bazat pe mulţi jucători pe care nu-i mai regăsim în acest moment, am fi fost clar mai sus în clasament”

În mini – retur care va debuta anul viitor pe 22 februarie, Dunărea va juca acasă succesiv cu FK Csikszereda (et. 23), Sportul Snagov (et. 25), CS Mioveni (et. 27), Concordia (et. 31), ASU Poli (et. 33), Viitorul Pandurii (et. 35) şi Gloria Buzău (et. 37) şi în deplasare, rând pe rând cu Petrolul (et. 22), Ripensia Timişoara (et. 24), Univ. Cluj (et. 26), Pandurii Tg. Jiu (et. 28), FC Rapid (et. 30), Turris (et. 32), CSM Reşiţa (et. 34), FC Argeş (et. 36) şi Metaloglobus (et. 38).

Leave a Reply