Stiri

Cr. Pustai: Sunt două victorii consecutive ceea ce ne dă speranţe că echipa va urca încet, încet în clasament!

În mai puţin de 90 de minute, antrenorul Dunării, Cristian Pustai, a trecut de la agonie la extaz. Clujenii au deschis foarte repede scorul sâmbătă, la Călăraşi, Dunărea a încheiat prima parte în avantaj însă situaţia pe tabelă s-a echilibrat după o oră de joc. Cu 13 minute înainte de final, Şandru a marcat din penalty golul izbăvitor.

Cum a trait meciul pe bancă, ce a simţit la 0-1 şi încotro merge echipa, iată şi răspunsurile la aceste chestiuni, oferite de profesorul Pustai la câteva minute de la ultimul fluier al centralului gălăţean, Eduard Ioniţă.

Domnule Pustai, cum a fost? Cum vi s-a părut meciul?

A fost un meci greu, exact cum ne şi aşteptam pentru că suntem două echipe bune, două echipe care şi-au propus, îndreptăţit, promovarea în Liga I, dar două echipe care au început mai greu. Mă bucur că astăzi, chiar dacă am avut un început foarte greu de joc, să primeşti gol în minutul 2 cred, sau 3, la o fază fixă, la situaţia în care suntem… A fost foarte greu şi vreo 10-15 minute am resimţit acest şoc, dar încet, încet, situaţia s-a schimbat odată cu trecerea timpului, cu evoluţia din ce în ce mai bună, cu ocaziile create, cu goluri marcate, de data aceasta am reuşit din nou să trecem la cârma jocului, la avantaj pe tabela de marcaj. Pe urmă exact ceea ce ne-am povestit şi în pauză, am schimbat şi aşezarea, însă am primit de data aceasta gol din zonă centrală cu capul. Iarăşi din fază fixă, e o problemă, nu avem o talie foarte bună şi la fazele fixe, mai ales la cornere, avem probleme pe care va trebui în timp să le remediem. Dar, acelaşi lucru trebuie semnalat că echipa nu a cedat, a mers mai departe. Am avut iarăşi şi situaţii de gol pentru că e bine să ai, de fapt nu situaţii că astea deja nu mai sunt situaţii, Gliga are în fiecare meci o ocazie de singur cu portarul, văd că Moise îl imită, a avut şi Serge o centrare bună. La 2-2 am reuşit să ducem peste adversar şi să ne creăm ocazii mari de gol. Asta înseamnă că jucătorii au avut încredere, au sperat şi au reuşit până la urmă să câştige un meci foarte important. În momentul ăsta, avem 4 rezultate pozitive consecutive, deja sunt două victorii consecutive ceea ce ne dă speranţe că echipa va urca încet, încet în clasament.

Startul a fost total nefavorabil pentru noi. Ce aţi simţit la 0-1?

Ce poate să simtă un antrenor când intri pe teren şi faci o analiză a unei echipe pe care ştiam că o întâlnim şi că va fi total schimbată. Deci dacă mă întrebaţi de echipa Clujului până la momentul acesta aveau câte un corner prin min. 70, n-au reuşit să dea niciun gol în deplasare. Adică era o echipă cu moralul la pământ. Eh, prin schimbarea aceasta şi-au restructurat şi ei pe acolo jucătorii, au venit, vedeţi, cu o echipă cu jucători cu experienţă, cu jucători valoroşi. Nu este o echipă de neglijat U Cluj, şi mai ales la prima situaţie să iei gol, normal că am simţit o frustrare. Şi când primeşti gol pe o fază fixă, lucruri pe care le antrenezi, te doare şi mai tare. Dar o să încercăm să vedem unde este problema. E clar, lipsa de talie e un punct nevralgic, avem doi închizători buni, cu travaliu, şi Boboc şi Preoteasa însă nu au talie şi doar cu fundaşii centrali, e cam puţin într-o echipă şi atunci va trebuie să vedem poate regândim aşezarea. Astea sunt probleme tehnice, să încercăm o apărare mixtă. Vom vedea la antrenamente.

Diferenţa faţă de locul 2 s-a redus, momentan, la 8 puncte…

Încă e devreme să vorbim şi de locul I, de locul II, de clasament. Eu cred că, am zis şi repet, echipa asta va trebui analizată undeva după 1 octombrie. Important e că îşi crează ocazii, asta îţi dă speranţe că jocul nu… deci aproape la toate jocurile am avut ocazii. Deci nu pot să zic că am pierdut vreun meci inclusiv cel de Cupă, adică frustrarea e mai mare în momentul în care tu totuşi joci şi îţi creezi ocazii. Dar ăsta este şi un lucru bun, un gând bun că lucrurile se pot pune pe nişte baze solide.

Mulţumesc, succes maxim în continuare!

Leave a Reply