Stiri

INTERVIU: E. Pîrvulescu: Fac apel la publicul călărăşean să aibă puţină răbdare cu echipa asta!

Preşedintele executiv, Eugen Pîrvulescu, spune că realizarea obiectivului, promovarea în L1, e unul dificil dar nu şi imposibil de realizat. Echipa traversează un amplu proces de reconstrucţie, cerând publicului călărăşean să manifeste răbdare, îngăduinţă cu noii componenţi ai Dunării.

Domnule preşedinte Pîrvulescu, gata şi cu perioada de pregătire, în curând va debuta o nouă ediţie de campionat. Dacă ar fi să tragem o linie imaginară, care ar fi concluziile ce s-ar putea desprinde în urma acestei perioade?

Într-adevăr, au mai rămas foarte puţine zile până la startul ediţiei de campionat 2019 – 2020 al ligii a 2-a, acolo unde va juca şi echipa noastră, Dunărea Călăraşi. Am avut la dispoziţie o perioadă de pregătire scurtă. După cum ştiţi, lotul este remaniat aproape în totalitate. Suntem o echipă în reconstrucţie. Din păcate, timpul pe care l-a avut la dispoziţie stafful tehnic pentru a lega relaţiile de joc, pentru omogenizare a fost foarte scurt. Am fi vrut măcar 2 săptămâni în plus, dar asta e! Suntem pregătiţi să luăm startul sâmbătă, de la ora 13.00 când ştiţi foarte bine întâlnim la Arad pe UTA, o echipă de tradiţie a fotbalului românesc, care are un public fantastic şi cu care în mod cert ne vom bate pentru accederea în liga 1, acolo unde este cel mai frumos să joci fotbal.

Au venit mulţi jucători. Sunteţi mulţumit, lotul mai poate suporta modificări?

Da, după cum ştiţi perioada de transferuri nu s-a încheiat. E posibil să mai apară şi modificări dar deocamdată acesta este lotul echipei noastre. Maxim 2 jucători mai avem în vedere. Acum suntem în discuţii cu un fundaş central, Gilson Correia din Guineea Bisau care are şi cetăţenie portugheză iar în ultimul sezon a jucat în camionatul Islandei.

Toată lumea e aptă pentru Arad?

Da, spre bucuria tehnicienilor, lotul este valid. Avem însă o mică problemă. Portarul Alessandro Caparco cu care am semnat un contract, a venit zilele astea şi mi-a spus că nu mai vrea să rămână la Călăraşi. Şi l-am înţeles, dacă e mai bine aşa pentru el şi familia lui. Ne-am strâns mâinile urându-i succes în continuare.

Despre adversari ce ne spuneţi?

N-am avut până acum vreun contact cu liga a 2-a. Aşteptăm să se scurgă câteva etape, să vedem adversarii. Îmbucurător e faptul că vor fi şi meciuri televizate, poate pe unele le vom vedea şi noi de pe stadion. Oricum, sunt adversari puternici iar cu excepţia a 3 echipe, restul reprezintă municipii reşedinţă de judeţ  care au la dispoziţie şi bugete frumoase. Şi noi, nu putem spune că nu suntem o echipă care n-ar avea un buget frumos. Mulţumesc şi pe această cale tuturor celor care fac să avem condiţii bune la îndemână. Chiar foarte bune.

Startul de campionat pare infernal. Primul meci la Arad, al doilea la Constanţa, abia în runda a 3-a debutăm şi noi pe teren propriu, în faţa unui adversar redutabil, Petrolul Ploieşti. Cum comentaţi?

După numele echipelor, pot să spun şi eu că începutul e infernal Dar dacă ne uităm la clasamentul ultimei ediţii, vedem că UTA şi Farul s-au clasat în partea a doua, fiind chiar vecine în top. Nu ne sperie. Pentru noi, singurul inconvenient a fost timpul. Fiind o echipă nouă, ne doream cel puţin 2 săptămâni în plus pentru a pune la puncte mai multe reglaje. Vă mai spun şi că jucătorii noştri sunt pregătiţi pentru a da piept cu orice echipă.

Publicul ar trebui să vă ofere susţinere şi, probabil, şi îngăduinţă…

Eu chiar vroiam să fac apel la publicul călărăşean, să aibă puţină răbdare cu echipa asta. Sper, din tot sufletul, să le oferim satisfacţia, bucuria unuor jocuri bune, încununate cu puncte multe astfel încât să ne atingem la finalul campionatului şi obiectivul propus. Nu ne va fi uşor dar cu certitudine vă spun că ne vom bate pentru realizarea acestui obiectiv.

Mergem încrezători la Arad? Ce părere aveţi?

E o deplasare lungă. Din acest motiv am împărţit-o în două. Joi dimineaţă plecăm şi vom face o escală la Mediaş iar vineri pornim spre Arad. Vom face un antrenament şi o recuperare la Mediaş. O altă problemă ar fi suprafaţa de joc de la Arad care e una sintetică. Sper să nu fie şi prea cald la ora meciului. Am fi vrut să ne deplasăm la Arad cu avionul dar nu am mai găsit bilete. Sper să reuşim un meci bun care se încheie cu un rezultat favorabil nouă.

Mulţumesc şi succes maxim!

Leave a Reply