Stiri

G. Honciu: Important e să închegăm repede un grup pentru că sunt mulţi jucători noi în lot

Georgian Honciu e unul dintre puţinii supravieţuitori ai echipei care în sezonul trecut evolua în liga 1. În vârstă de 30 de ani pe care i-a împlinit în aprilie, Honciu are toate şansele să devină liderul Dunării în noul sezon care debutează vineri şi care se anunţă extrem de disputat.

George, ai ales să continui la Călăraşi şi cred că în jurul tău se va putea construe o nouă echipă. Pentru început, aş vrea să te întreb cum a fost perioada de pregătire.

A fost ok. Ne-am pregătit destul de bine. Domnul professor Pustai ne-a făcut să înţelegem că trebuie să obţinem cât mai mult de la acest nou campionat, să revenim, acolo, în liga 1.

Ai emoţii sâmbătă?

Nu, nu am emoţii. Abia aştept meciul. Va fi foarte cald, probabil şi presiunea publicului arădean va fi mare dar, sincer, abia aştept să începem.

Va fi greu acest nou campionat?

Foarte greu. Vom încerca, de la meci la meci, să adunăm puncte, vrem să fim acolo sus. Nu vrem să devenim o simplă participantă în liga a 2-a.

Lotul, în opinia ta, mai trebuie îmbunătăţit?

Cred că ne mai trebuie 2-3 jucători. Domnul antrenor Pustai ştie cel mai bine care sunt posturile deficitare. Pe cei care vor veni la Călăraşi îi aşteptăm cu braţele deschise.

Vei purta, se pare, banderola de căpitan în noul sezon…

Da, aşa mi s-a spus că voi fi căpitanul echipei. O voi purta cu mândrie şi mă bucur că lumea are încredere în mine şi mă susţine. Nu vreau să dezamăgesc pe cineva, vreau să dau totul pe teren ca să le răsplătesc încrederea.

Ce crezi că ne-ar mai trebui, în momentul de faţă, ca să fim siguri că mergem pe drumul cel bun, al promovării?

Important e să închegăm repede un grup pentru că sunt mulţi jucători noi în lot. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Eu cred că ăsta va fi punctul nostru forte.

Poţi să-i aduni pe colegi în jurul tău?

Pot, sigur că da. Vorbesc cu ei zilnic şi încerc să-i ţin cât mai aproape de mine dar şi de ceilalţi cu experienţă. Să-i fac să înţeleagă că dacă vrem să fim sus, va trebui să muncim din greu.

Gândul tău pentru suporteri?

Să ne susţină, să vină la meciurile noastre, să aibă încredere în noi că vom face tot ce e omeneşte posibil ca să promovăm.

Mulţumesc şi mult succes!

Leave a Reply