Stiri

Dan Alexa: Noi am fost în situaţia în care am luat ce am putut!

Antrenorul Dan Alexa a explicat miercuri într-o conferinţă de presă susţinută la sediul clubului motivele pentru care a fost nevoit să ruleze un lot aşa de numeros, estimat la circa 46-47 de jucători în sezonul recent încheiat al ligii 1 Betano. „Am trăit lucrul ăsta la Timişoara. Din experienţă vă spun că orice echipă de liga a 2-a care promovează en-fanfare în nicio situaţie lotul nu e de liga 1. Am trăit asta şi la ’Timişoara şi la acum la Călăraşi.” a spus Alexa care a continuat „În vară, am dat afară 12-13 jucători şi au venit 14. A fost un început bun dar tot timpul începutul te poate păcăli. Echipele sunt la început de pregătire, miza nu e foarte mare, nu te ia nimeni în seamă fiind nou – promovată. Am avut nişte rezultate bune din elanul nostru. Lucrurile au intrat în normal, fotbalistic. A urmat picajul, 6 înfrângeri la rând, pe fondul unui joc care nu ne mai dădea încredere. Şi atunci am avut o singură variantă: să aducem jucători în iarnă. S-a mărit bugetul de salarii dar n-au venit. Jucători au venit la începutul lui februarie. Cine vine pe un salariu de 3-4000 de euro să şi joace la Călăraşi? Foarte greu!. Vin doar în ultima zi de transferuri când nu au echipă. Cine nu l-ar lua pe Steliano Filip? Venea de la Hajduk Split. Cine nu-l ia pe Gabi Enache? Cu trei zile mai devreme jucase 30 de minute pentru Partizan Belgrad. Să aduci jucători de naţională la Călăraşi, e fantastic Doar că ei nu jucaseră în ultima vreme.”

Alexa a vorbit şi despre transferul nereuşit al atacantului Junior Mapuku care a decis până la urmă să se despartă de Dunărea chiar în timpul desfăşurării play – out-ului. „Să vă spun şi de Junior Mapuku. 60 de mii de euro, salariu lunar în China. Fost golgeter al Bulgariei. Am primit referinţe de la Moţi şi Luchin. Venea după o perioadă de accidentare. Niciodată Mapuku nu venea de la 60 de mii de euro lunar dacă ar fi fost apt. Şi atunci, era un risc pe care trebuia să mi-l asum. Mi-am zis că într-o lună îl pun pe picioare şi-mi trebuie 3 meciuri să joace bine. Să fie decisiv! O altă problemă cu el a fost legată de acte. El era extracomunitar. Ei bine, o lună de zile a făcut naveta la Paris. La un moment dat a vrut să plece Mi-a zis că nu se poate acomoda cu oraşul. Reziliază contractul şi într-o săptămână îşi rupe piciorul şi Mediop. Din momentul acela jucăm 7 meciuri fără atacant. Altă problemă! Pentru noi Mediop era un jucător solvabil pe care puteam să-l vindem.” a mai spus Dan Alexa care a conchis „Foarte puţini fotbalişti aleg Călăraşiul dacă nu le oferi salarii mari. Noi am fost în situaţia în care am luat ce am putut. A fost singura problemă. Am crezut că putem pune jucătorii pe picioare într-o lună, două. Din păcate i-am pus pe bucăţi Un meci unul, alt meci altul, etc. Cred că asta a fost principala noastră problemă!”

 

„În iarnă au venit mulţi jucători noi. Din păcate, şi ăsta e adevărul nimeni n-a vrut să vină la Călăraşi. În fotbalul românesc, Călăraşiul nu spune foarte puţin. Am adus 5 jucători care nu mai aveau altă opţiune. Ce am luat a fost pe ultima sută de metri. Trebuia, în schimb, să ne întărim. Cu lotul cu care am promovat, credeţi-mă, eram retrogradaţi mult mai devreme. Am sperat că din cei veniţi, măcar 4-5 să joace la un nivel bun şi să ne ajute în play – out”

Dan Alexa

Leave a Reply