Stiri

Dan Alexa, despre Calancea: Mă bucur că avem un portar ca el!

Dunărea şi Dinamo au încheiat la egalitate, 0-0, partida desfăşurată duminică la Călăraşi, însă un rol important în obţinerea acestei remize avându-l portarul, Nicolai Calancea. Antrenorul dinamoviştilor, Mircea Rednic l-a felicitat pe Calancea pentru evoluţie, declarând că regretă că n-a reuşit să-l convingă pe fostul goalkeeper al Craiovei, care de vineri a obţinut cetăţenia română, să semneze, în pauza de iarnă, cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. „L-am felicitat pentru evoluţia sa şi l-am întrebat de ce nu vrut să vină la noi. Astăzi, Calancea a avut 2-3 intervenţii salutare” a spus Rednic.

Tehnicianul Dunării, Dan Alexa se felicită pentru transferul făcut, adăugând că-şi doreşte foarte mult ca între buturi să revină şi Cătălin Straton, portartul care a contribuit în tur, în mare măsură, la obţinerea rezultatelor pozitive de către „galben – albaştri”. Mă bucur că avem un portar cum e Calancea. Am suferit foarte mult în momentul în care Straton s-a accidentat în turul campionatului şi de atunci a început, practic, vria noastră, dar nu neapărat pentru că apăra prost Cezar Lungu. Aveam neapărat nevoie de un portar de top în momentele alea. Într-adevăr, pe Calancea l-a vrut Dinamo. Îi mulţumesc Anei că a reuşit să-l convingă să vină la Călăraşi. Pentru el şi pentru Călăraşi e o mişcare foarte bună pentru că este apreciat aici. Îmi doresc să revină şi Straton la forma de dinainte. Să nu uităm că Straton a fost portarul campionatului în prima parte sezonului. Avem portari buni care ne pot ajuta foarte mult.” a declarat Alexa, la conferinţa de presă.

În vârstă de 32 de ani, Calancea a fost titular şi integralist în toate cele 4 jocuri disputate până acum în mini – returul sezonului regulat, încasând doar 2 goluri: câte unul în jocurile de acasă, cu FCSB şi respectiv Concordia Chiajna, ultimul din penalty.

 

Nicolai Calancea. Portar (189 cm / 71 kg). S-a născut la Chişinău (Republica Moldova) pe 29 august 1986 (189 cm / 71 kg).

A jucat la:  Zimbru Chişinău (2004-2008 şi 2008-2014 / 47 jocuri), KS Kamara (Rusia / 2008), Ceahlăul Piatra Neamţ (2014 – 2015 / 40 jocuri), FC Voluntari (2016 / 7 jocuri) şi CSU Craiova (2016-2019 / 65 jocuri).

Are 83 de meciuri în L1.

De 19 ori, selecţionat în prima reprezentativă a ţării sale. A semnat un contract valabil până la 30 iunie 2020.

Potrivit site-ului www.transfermark.de, Calancea este evaluat la 650 de mii de euro.

Leave a Reply