Stiri

Alin Dobrosavlevici, în echipa ideală a etapei a 22-a

Căpitanul Dunării, Alin Dobrosavlevici a fost inclus de revista LPF în echipa ideală a etapei a 22-a. “Stâlpul apărării călărăşenilor a fost de netrecut în faţa atacurilor adverse. Prinde pentru a treia oară echipa etapei.” este caracterizarea făcută de reprezentanţii revistei. Dobrosavlevici a părăsit terenul din jocul cu FCSB accidentat, fiind transportat cu ambulanţa la spital. În minutul 90, el a fost aspru faultat în careu de portarul Bălgrădean, centralul Ovidiu Haţegan neacordând o lovitură de la 11 metri şi nici cartonaşul roşu goalkeeperului bucureştean.

În echipa ideală a rundei cuprinde câte doi jucători de la Hermannstadt, FC Voluntari şi Dinamo şi câte unul de la Dunărea, Astra, Viitorul, Sepsi şi FC Botoşani. Antrenorul etapei a fost desemnat Mircea Rednic.

Iată „11-le ideal al rundei a 22-a:

PORTAR

Cătălin Căbuz (FC Hermannstadt / 22 de ani / 22 jocuri) – Tânărul portar al sibienilor a fost cel mai bun jucător de pe teren. A apărat un penalty şi a avut alte șase intervenţii decisive. Remarcabil şi faptul că este integralist în ediţia curentă!

FUNDAŞI

Ionuţ Balaur (FC Voluntari / 29 de ani / 14 jocuri) – A înscris pentru întâia oară în ediţia curentă, reuşita sa fiind a zecea în 130 de meciuri disputate în principala competiţie internă din România. De asemenea, prestaţia din defensivă a fost una bună.

Alin Dobrosavlevici (Dunărea / 24 de ani / 20 jocuri) – Stâlpul apărării călărăşenilor a fost de netrecut în faţa atacurilor adverse. Prinde pentru a treia oară echipa etapei.

Daniel Tătar (FC Hermannstadt / 31 de ani / 20 jocuri) – Cu trei goluri marcate din lovitură liberă, este unul dintre cei mai buni executenţi de faze fixe din Liga 1 Betano. Un fotbalist care depune un efort fantastic pe toată durata unui meci.

MIJLOCAŞI

Ionuţ Butean (Astra / 22 de ani / 11 jocuri) – Titularizat din nou de către Costel Enache, a avut o evoluţie consistentă. A înscris pentru întâia oară în Liga 1 Betano, fiind al 15-lea marcator al giurgiuvenilor din acest sezon.

Tudor Băluţă (Viitorul / 19 ani / 17 jocuri) – A făcut un joc perfect la centrul terenului, de unde a recuperat multe mingi, stopând în dese rânduri construcţia adversarilor. Este un fotbalist cu un potenţial fantastic.

Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani / 16 jocuri) – Căpitanul bucureştenilor a coordonat excelent jocul echipei. A contribuit cu două pase de gol la reuşitele dinamoviştilor, ajungând la șase assisturi în ediţia 2018-2019.

Diego Fabbrini (FC Botoşani / 28 de ani / 15 jocuri) – A finalizat o acţiune splendidă, la care au mai participat Golofca şi Ongenda. A fost a treia reuşită în Liga 1 pentru unul dintre cei mai buni străini activi în campionatul României.

ATACANŢI

Birahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / 21 jocuri) – Chiar dacă echipa antrenată de Eugen Neagoe a pierdut, decarul covăsnenilor s-a remarcat din nou, de astă dată cu un gol şi o pasă decisivă. Este jucătorul cu cele mai multe prezenţe în echipa etapei (8).

Mattia Montini (Dinamo / 26 de ani / 6 jocuri) – Este atacantul de care dinamoviştii aveau mare nevoie. Și-a asigurat postul de titular cu golurile care reaprind speranțele fanilor pentru sezonul de primăvară.

Alexandru Tudorie (FC Voluntari / 22 de ani / 19 jocuri) – A fost în mare formă! A pus în permanenţă presiune pe fundaşii adverşi şi a marcat un gol, al cincilea în ediţia 2018-2019 şi al 24-lea în 115 meciuri disputate în campionatul României.

 

ANTRENORUL ETAPEI

Mircea Rednic (Dinamo / 56 de ani) – Tactica experimentatului antrenor dinamovist a făcut diferența, deși a avut șapte jucători noi pe teren. A reușit într-un timp foarte scurt să închege o echipă care nu renunță la luptă niciodată.

Leave a Reply