Stiri

Dan Alexa: O să fie greu să aleg un prim 11. Timpul de pregătire a fost scurt

În această pauză competiţională, Dunărea a avut o campanie de transferuri destul de intense. 15 jucători au părăsit gruparea din B-dul Republicii, 39, şi au fost aduşi, în schimb, 14, ceea ce l-a determinat pe Dan Alexa să susţină că-I va fi greu să cristalizeze un prim 11 din cauza timpului scurt avut la dispoziţie în pregătiri. “Au plecat 15, au venit 14 jucători. E un risc pe care mi l-am asumat. O să fie greu să aleg un prim 11, timpul a fost scurt de pregătire. Trebuia să aducem jucători care să ridice nivelul echipei. Era o echipă formată pe scheletul echipei care a promovat, care în momente de presiune au clacat spre finalul primei părți a sezonului. Cei pe care i-am adus sunt jucători cu calitate, jucători care au evoluat la un nivel bun, jucători cu experiență care sper să se dovedească a fi alegeri bune. De exemplu, Junior Mapuku care a fost golgeterul lui Levski, care a plecat pe salariu de 50.000 de euro în China. Din păcate este extracomunitar și mai durează formalitățile încă o lună. Vom putea să îl folosim abia la sfârșitul lui februarie. Mai e Najib Ammari care a evoluat ani buni în seria a doua din Italia, un playmaker care poate face diferența. Avem juniori buni. E Ștefan Vlădoiu, fundaș dreapta, împrumutat de la Craiova, mai este Radu Andrei, de la CFR, mai este Ianis Stoica, un jucător care nu își arată vârsta. Chiar dacă este foarte tânăr, este foarte serios. Mai e și Daniel Benzar, care s-a pregătit foarte bine la noi. . Luchin este un jucător cu experiență. Am și jucat cu el. A avut meciuri la Viitorul. Mai e fratele lui Omrani, Abdel, care însă joacă mai retras.” a declarat într-un interviu pentru publicaţia fanatic.ro Alexa care a mai adăugat că  menţinerea în lot a lui Constantin Nica, ex – Dinamo, este incertă. “Nica, din păcate, a jucat foarte puțin în ultimul timp. Are nevoie de o perioadă lungă de acomodare. Urmează să luăm o decizie în legătură cu el, după acest cantonament. Este posibil să nu rămână, pentru că a pierdut foarte mult. Este mult în urmă cu pregătirea. Își dorește să rămână, este un băiat cu caracter, dar nu avem timp” a continuat antrenorul Dunării.

Alexa a “recunoscut” că lipsa de omogenitate s-ar putea repercuta asupra rezultatelor echipei. “O să suferim din punct de vedere al relațiilor de joc, al omogenității. Pentru noi targetul este play-out-ul, apoi salvarea de la retrogradare.” a conchis tehnicianul „galben – albaştrilor”.

Dunărea va disputa primul joc oficial din 2019 sâmbătă, 2 februarie. Partida cu FCSB din cadrul etapei a 22-a se va desfăşura la Călăraşi pe arena Ion Comşa începând cu ora 14.00.

 

“Oricum am schimbat și în vară foarte mulți jucători. Practic, de când am promovat, au mai rămas doar 4 jucători. Era foarte greu să dai afară 20 de jucători din vară. Oricum, începutul de campionat a fost foarte bun. Pe final am pierdut niște jocuri în ultimele minute, apoi a apărut frica. Lipsa de experiență în prima ligă s-a văzut. Am intrat într-o vrie. Parcă simțeam că nu putem da gol, orice am face și în orice moment putem lua.”

Dan Alexa

Leave a Reply