Stiri

l. Brişan: Se putea şi mai bine dar se putea şi mai rău

Preşedintele executiv al Dunării Florin Brişan, a participat astăzi la tragerea la sorţi a partidelor din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, ediţia 2018 – 2019 declarându-se optimist în privinţa şanselor de calificare în „careul de aşi” după aflarea numelui adversarei, Astra Giurgiu. „Sunt optimist. Se putea şi mai bine, se putea şi mai rău. Voi face tot posibilul ca partida cu Astra să se joace la Călăraşi. Încercăm să aducem din nou nocturna pe care să o folosim şi în meciul cu Dinamo, din runda a 25-a, programat în jurul datei de 23 februarie. Vom lua o decizie în acest sens în perioada următoare” a declarat Brişan.

În acest sezon, Dunărea şi Astra s-au întâlnit deja în două rânduri, în campionat. În tur la Giurgiu (et. 5), scorul a fost egal, 1-1. Astra s-a impus în retur cu 2-1 (et. 18).

În această ediţie a Cupei, Dunărea a trecut de CSM Slatina (L4), în şaisprezecimi, scor 0-2 şi de FCSB, în optimi, scor 2-1. Astra a ajuns în sferturi după ce le-a depăşit pe Luceafărul Oradea, în şaisprezecimi, scor 1-5 şi U Cluj, în optimi, scor 3-4.

Giurgiuvenii au câştigat trofeul Cupei României în ediţia 2013-2014 trecând de Steaua cu 4-2 (0-0, d.p., 4-2, 11 metri), disputând finala în ediţia 2016-2017 când au fost învinşi de ilfovenii de la FC Voluntari cu 5-3, după executarea loviturilor de departajare (1-1, după prelungiri). În sezonul trecut, Astra s-a oprit în sferturi fiind învinsă cu 1-0 de Gaz Metan Mediaş.

Leave a Reply