Stiri

C. Straton şi Al. Bourceanu, în echipa ideală a etapei a 15-a!

Doi dintre jucătorii Dunării, portarul, Cătălin Straton şi mijlocaşul, Alex Bourceanu, au fost incluşi în echipa ideală a etapei a 15-a, stabilită de Revista LPF.

Cei doi au avut evoluţii remarcabile în partida din Gruia, acolo unde au încheiat la egalitate duelul cu CFR Cluj, scor 0-0.

Pentru Straton este a 3-a nominalizare din acest sezon. A mai făcut parte din „11-le” ideal în etapele 1 şi 2, atunci când Dunărea a învins în deplasare pe FC Viitorul cu 1-0 (a apărat şi un penalty executat de Ianis Hagi!) şi a remizat acasă, 0-0 cu CFR Cluj.

Iată mai jos cum arată „11-le” ideal, antrenat de Flavius Stoican.

PORTAR

Cătălin Straton (Dunărea / 29 de ani / 15 jocuri) – Un nou meci mare, cu nu mai puţin de opt intervenţii decisive! Este portarul cu cele mai multe prezenţe în echipa etapei (4).

FUNDAŞI

Valentin Creţu (Gaz Metan / 29 de ani / 13 jocuri) – A scos penalty-ul în urma căruia Gaz Metan s-a desprins. De remarcat şi centrările foarte bune oferite colegilor pe durata meciului.

Adrian Rus (Sepsi OSK / 22 de ani / un joc) – Deşi s-a aflat la debut în Liga 1, tânărul fundaş al covăsnenilor a impresionat prin maturitatrea cu care a tratat fiecare fază. Un jucător care merită urmărit cu mare atenţie.

Bogdan Planic (FCSB / 26 de ani / 12 jocuri) – Atitudine de căpitan! Revenirea sa în centrul defensivei roş-albaştrilor s-a văzut prin modul cum a dirijat apărarea în momentele dificile. Este unul dintre cei mai buni străini activi din campionatul României.

Ionuţ Panţîru (Poli Iaşi / 22 de ani / 12 jocuri) – Introducerea sa pe teren la pauză a schimbat total jocul moldovenilor. A urcat în atac şi a pus o presiune continuă pe adversari, dintr-o astfel de fază reuşind şi o pasă decisivă.

MIJLOCAŞI

Almada Soares PLATINI (Poli Iaşi / 32 de ani / 8 jocuri) – A marcat pentru întâia oară în ediţia curentă şi a ajus la șapte goluri în 41 de meciuri jucate pentru gruparea din Copou în Liga 1. Un fotbalist cu o tehnică deosebită.

Aleksandr Karnitski (Sepsi OSK / 29 de ani / 9 jocuri) – A depus un efort deosebit pe durata partidei. A recuperat multe mingi la centrul terenului şi a marcat pentru întâia oară în principala competiţie internă din România.

Alexandru Bourceanu (Dunărea / 33 de ani / 6 jocuri) – Mijlocaşul defensiv al călărăşenilor a făcut un meci foarte bun contra deţinătoarei titlului, amintindu-ne de jucătorul care făcea legea la centrul terenului în tricoul FCSB-ului în urmă cu câteva sezoane.

Boubacar Fofana (Gaz Metan / 29 de ani / 14 jocuri) – Este un om de bază în sistemul gândit de Mihai Teja. Pe lângă contribuţia defensivă, s-a evidenţiat şi la finalizare, cu al doilea gol marcat pentru medieşeni în sezonul 2018-2019.

Diogo Salomao (Dinamo / 30 de ani / 15 jocuri) – A marcat pentru a doua rundă la rând şi a ajuns la cinbci reuşite în ediţia curentă, fiind golgheterul roş-albilor. A dominat banda stângă, punând mari probleme adversarilor.

ATACANŢI

Florin Tănase (FCSB / 23 de ani / 13 jocuri) – A fost principalul pericol pentru poarta dinamoviştilor. A marcat şi un gol, al 40-lea în șase sezoane bifate pe prima scenă.

 

ANTRENORUL ETAPEI

Flavius Stoican (Poli Iaşi / 41 de ani) – Deşi Poli Iaşi a evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, mutările tactice făcute la pauză au întors soarta jocului. Victoria reuşită la Giurgiu a reaprins speranţele moldovenilor la un loc în play-off.

Leave a Reply