Stiri

Dunărea – Gaz Metan, duminică, ora 14.00. Primele 4 întâlniri directe au avut loc în anii 80 în Divizia B

În ultima etapă a turului ligii I Betano, ediţia 2018 – 2019, Dunărea va juca acasă cu Gaz Metan Mediaş, echipă aflată pe locul 4 în clasament, partida fiind programată pe arena Ion Comşa, de la ora 14.00.

Cele două echipe se vor afla faţă în faţă în liga I pentru prima oară. Însă în liga a 2-a s-au mai duelat de 4 ori în anii 80. Reputattul gazetar şi om de fotbal, Laurean Moţăţăianu scrie în lucrarea sa Nouă Decenii de Fotbal pe Malul Borcei, apărută în urmă cu 8 ani că Dunărea şi Gaz Metan Mediaş s-au întâlnit de 4 ori, în Divizia B, mai exact în ediţiile de campionat 1981 / 1982, respectiv 1988 / 1989.

În ediţia 1977 – 1978 a Diviziei B, Celuloza Călăraşi s-a întâlnit cu Gaz Metan Mediaş.

Dar iată ce a “surprins” domnia sa:

 

„Cu GAZ METAN am avut numai probleme

Ed. 1981/1982

Dunărea Călăraşi – Gaz Metan Mediaş  3 – 0 (1 – 0)

Zdruncinată serios la Ploieşti, Dunărea a reuşi o victorie muncită cu medieşenii – şi atât! – prin golurile lui Catană (min. 21) – cel mai bun de pe teren în acest meci – Costea (min. 55) şi Sandu I (min. 67).

Au jucat: Niculescu, M. Ştefan, Tănase, Mihăilă, Florea, Pană II, Sandu I, Catană, C. Ştefan, Costea, Dumitru (60 Filimon). Antrenor Luli Păunescu

 

Gaz Metan Mediaş – Dunărea Călăraşi  2 – 0 (1 – 0)

Cu Vasile Copil la “timona” echipei din Mediaş, echipa a urcat constant şi sigur în clasament. Nu concepea ca să piardă puncte cu Dunărea. Au luat “toate măsurile”, deşi fotbal jucau mai puţin. Aşa că, împotriva cursului jocului, medieşenii au deschis scorul în min. 21. Atunci, Niculescu a prins mingea, a fost faultat, a scăpat mingea din braţe şi a ajuns în poartă. “Regulamentar” a strigat arbitrul M. Stănescu (Iaşi). Şi, tot “regulamentar” va lăsa un offseid mare, mare în pofida semnalizării de la tuşă, de a ieşit golul doi. “Măsurile” şi-au făcut efectul!

Au jucat: Niculescu, Dan Cristea, Tănase, Mihăilă, Florea, Catană, Pană II, Banu, C. Ştefan, Filimon (46 Sandu I), Costea (46 Deacu).

La finalul ediţiei, Celuloza a retrogradat.

 

Ed. 1988/1989

Gaz Metan Mediaş – Dunărea Călăraşi  2 – 2 (1 – 1)

Mult tupeu pentru echipa noastră în acest joc! Un egal cât o victorie dacă amintim că Dunărea a condus cu 2-1. Au marcat pentru noi C. Ştefan şi N. Valentin. Toma a fost cel mai bun de pe teren.

Au jucat: Toma, Isacov, M. Florea, Borcan, Zamfir, N. Valentin, Bogatu, Banu, C. Ştefan, Muşat (56 Farin), Stancu. Antr. Traian Ivănescu

 

Dunărea Călăraşi – Gaz Metan Mediaş 2 – 3 (0 – 2)

Cu o etapă înainte, după o victorie cu FCM Caracal, meciul s-a pierdut la “masa verde (C. Ştefan a jucat cu 2 avertismente). Dunărea nu mai putea evita retrogradarea. Antrenorul Traian Ivănescu a fost demis (meciul a fost pregătit de Mircea Banu care era şi căpitan de echipă), preşedintele Ion Simion a fost demis, Farin şi Ştefan au primit un ultim avertisment, Muşat şi Marian Florea au fost suspendaţi 2 etape. Ce mai conta jocul cu Gaz Metan?”

Leave a Reply