Stiri

Dunărea vs. Dinamo: ultima confruntare pe 14 martie 2007

În runda a 12-a a actualului sezon al ligii I betano, Dunărea se va duela în Capitală cu Dinamo, partida fiind programată luni, 22 octombrie de la ora 21.00, în Ştefan cel Mare.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum în nici un joc oficial.

Ultima dispută, amicală de altfel, s-a derulat la Călăraşi pe 14 martie 2007. Pe arena Ion Comşa în faţa a peste 8000 de călărăşeni, Dinamo a câştigat cu 2-1 prin golurile marcate de Adrian Cristea, min.5 şi Adrian Ropotan, min.78. Pentru gazde a marcat Gabriel Cotea în minutul 24. Pentru Dunărea a marcat Gabriel Cotea în minutul 24 care l-a învins cu o frumoasă lovitură de cap din interiorul careului pe portarul Florin Matache. Amicalul a fost posibil graţie bunelor relaţii pe care vicepreşedintele CJ Călăraşi, de atunci dar şi din prezent, Marian Dinulescu le-a avut cu conducerea lui Dinamo.

Dunărea, antrenată de Ion Constantinescu, a început partida cu: D. Bogdan – Băjenaru, Trifu, Cotea, Condei, Tarţa – R. Petre, Şişu, Dumitrescu – M. Ştefan , Slavu. După pauză a fost rulat tot lotul.

Mircea Rednic, antrenorul dinamoviştilor, a început meciul în următoarea formulă: Fl. Matache – Blay, C. Moţi, Radu Ştefan, N. Muşat – Ze Kalanga, V. Vranjkovici, Ad. Cristea, Cătălin Munteanu – I. Dănciulescu, Cl. Niculescu.

În cea de-a doua repriză, “Puriul” a utilizat următorul “11”: Romanovs – Crăciun, Smirnovs, Scarlatache, N. Musat – Leandro, Mărgăritescu, Ad. Ropotan, Ad. Cristea – V. Lemnaru, L. Ganea.

La finele sezonului 2006 – 2007, Dinamo devenea campioană naţională.

Alte întâlniri au mai avut loc în 1985, 1988 şi 1994, toate amicale, la Călăraşi.

În acest sezon, Dinamo a obţinut rezultate modeste, ocupând după 11 etape locul 12 cu 11 puncte.

În cele 5 partide disputate acasă, Dinamo s-a ales cu 3 victorii, o remiză şi o înfrângere (golaveraj, 6-4). În deplasare, „câinii roşii” au bifat o remiză şi 5 eşecuri (golaveraj, 6-15).

În ultimele 5 etape, Dunărea n-a obţinut decât un egal şi 4 înfrângeri. Ultima victorie datează din 25 august, Dinamo – Hermannstadt 2-1, în cadrul etapei a 6-a. Golgeterul echipei este Diogo Salomao (30 de ani) cu 3 goluri.

Antrenorul dinamoviştilor este Claudiu Niculescu, fost coleg la Dinamo cu antrenorii Dunării, Dan Alexa şi Costel Ilie, la începutul anilor 2000.

Leave a Reply