Stiri

Astăzi, de la ora 11.00, are loc tragerea la sorţi a optimilor Cupei României. Dunărea, repartizată în Urna B

Casa Fotbalului găzduiește vineri, 28 septembrie, de la ora 11:00, tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019.

Cele 16 echipe calificare în această fază a competiției sunt: FC Voluntari, AFK Csikszereda, U Craiova 1948 Club Sportiv, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Dinamo, CSM Politehnica Iași, CS Mioveni, Dunărea Călărași, FC Universitatea Cluj, AFC Hermannstadt, FC Viitorul și CFR Cluj, AFC Astra, Gaz Metan Mediaș, Turris-Oltul Turnu Măgurele și FCSB.

Optimile de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019, se vor disputa în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2018.

 

PROCEDURA TRAGERII LA SORȚI A JOCURILOR DIN OPTIMILE DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI, SEZON 2018 – 2019

În conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza optimilor de finală participă toate echipele calificate din faza şaisprezecimilor. Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorți, conform regulamentului, echipele participante fiind repartizate astfel:

 

URNA A:

FCSB

U CRAIOVA

AFC ASTRA

GAZ METAN MEDIAŞ

FC VIITORUL

DINAMO

FC VOLUNTARI

CSM POLITEHNICA IAŞI

AFC HERMANNSTADT

CS MIOVENI

UNIVERSITATEA CLUJ

CFR CLUJ

 

URNA B:

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE

DUNĂREA CĂLĂRAŞI

TURRIS-OLTUL TURNU MĂGURELE

AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC

 

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna A se grupează între ele (4 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

SURSA WWW.FRF.RO

Leave a Reply