Stiri

Cătălin Straton, singurul integralist!

După 8 etape disputate în cadrul acestui nou sezon al ligii I Betano doar 3 jucători au fost prezenţi pe teren în toate confruntările susţinute de Dunărea însă doar unul este integralist.

Este vorba de portarul Cătălin Straton care a bifat exact 720 de minute sub tricoul Dunării. Sosit în vară de la ACS Poli Timişoara, Straton a fost un adevărat înger păzitor, fiind incluse în două rânduri în echipa ideală a etapei, conform unei publicaţii a LPF.

Evoluţiile sale au fost aproape excelente la Ovidiu în prima etapă când a apărat chiar şi un penalty executat de Ianis Hagi punând serios umărul la succesul Dunării, scor 0-1. Şi în etapa a 2-a, în duelul cu CFR Cluj, Straton a fost imbatabil, primind atunci pentru a doua oară consecutiv „onoarea” de a figura în „11-le” rundei.

Cu Straton în poartă, Dunărea a obţinut puncte preţioase, acasă, cu echipele din Moldova, Poli Iaşi (scor 2-1) şi FC Botoşani (scor 3-2).

Pe locul 2 în acest top figurează Cristi Puşcaş cu 708 minute bifate tot în 8 partide. Mijlocaşul la închidere a dat siguranţă defensivei conztribuind şi la declanşarea unor atacuri susţinute de colegii din faţa sa. În partida cu FC Botoşani, Pucaş a jucat în linia defensivă şi a făcut-o destul de bine.

Poziţia a 3-a este ocupată de Alin Dobrosavlevici. 691 de minute jucate tot în 8 partide. Nominalizat de 2 ori în echipa ideală a etapei, Dobrosavlevici sosit la Călăraşi în dece,nrie anul trecut, şi-a trecut în cont şi două goluri. Primul la Tg. Mureş în remiza cu Hermannstadt şi cel de-al doilea sâmbătă, în poarta lui Pap de la FC Botoşani. Tot el l-a ajutat şi pe N. Mediop să înscrie golul victoriei cu echipa lui Costel Enache.

Cu câte 7 partide figurează în clasament Filip Gligorov, Bodo Kanda şi Gabriel Simion.

Primul a lipsit din partida cu FC Botoşani, din etapa a 8-a, bifând până acum 630 de minute. Adică a fost integralist în primele 7 runde. Bodo Kanda a strâns 559 de minute, de două ori trecându-şi numele şi pe lista marcatorilor. Gabriel Simion a bifat 512 minute, fiind cel mai des utilizat jucător U21 de către Dan Alexa. Şi asta din pricina evoluţiilor sale bune!

 

Top prezenţe în teren

Cătălin Straton: 8 jocuri / 720 minute

Cristi Puşcaş: 8 jocuri / 708 minute

Alin Dobrosavlevici: 8 jocuri / 691 minute

Filip Gligorov: 7 jocuri / 630 de minute

Bodo Kanda: 7 jocuri / 559 minute

Gabriel Simion: 7 jocuri / 512 minute

Leave a Reply