Stiri

Dobrosavlevici, Kanda şi Mediop, primii în topul golgeterilor!

După primele 8 etape disputate, Dunărea are un golaveraj pozitiv, 9-8. În topul golgeterilor conduc nu mai puţin de 3 jucători, fiecare cu câte două reuşite în cont.

E vorba de Alin Dobrosavlevici cel care sâmbătă în partida de la Călăraşi cu FC Botoşani a marcat un gol cu capul din cornerul bătut de Bodo Kanda (min. 29) şi l-a ajutat şi pe Mediop să marcheze golul victoriei. Fundaşul nostru a reluat cu capul cornerul executat de Alex Munteanu, balonul a fost respins în faţă de Eduard Pap până la Mediop care l-a învins din a doua încercare pe goalkeeperul oaspeţilor. Primul său gol pentru Dunărea l-a înscris la Tg. Mureş, în etapa a 3-a, cu Hermannstadt, reuşita sa din minutul 90 aducând o remiză preţioasă Dunării.

Pe primul loc se află şi Bodo Kanda (foto) care sâmbătă a reuşit primul gol al Dunării în minutul 29. Hamidou Keyta i-a dat o pasă perfectă, Kanda şutând pe jos pe sub Pap direct în plasă. În partida cu Poli Iaşi din etapa a 6-a, tot la Călăraşi, Bodo Kanda marca primul său gol în liga I.

Tot cu 2 goluri figurează şi Ndiaye Mediop, el înscriind golul victoriei, în minutul 84. Atacantul senegalez de 27 de ani şi-a trecut pentru prima oară, sub tricoul Dunării, numele pe lista golgeterilor în etapa a 4-a, el marcând golul „galben – albaştrilor” în partida de acasă cu U Craiova, scor 1-3.

În clasament, cu câte o reuşită, au intrat Georgian Honciu (golul victoriei de la Ovidiu cu FC Viitorul din etapa întâi), Silviu Pană (golul remizei Dunării de la Giurgiu cu Astra, din runda a 5-a) şi Vali Alexandru (golul 2 al Dunării în partida de acasă cu Poli Iaşi).

Şase din cele 9 goluri au fost marcate de Dunărea acasă iar 3, în deplasare.

Clasamentul golgeterilor

2 goluri: Alin Dobrosavlevici, Bodo Kanda, Ndiaye Mediop

1 gol: Georgian Honciu, Silviu Pană, Valentin Alexandru.

Leave a Reply