Stiri

Dan Alexa, despre jocul cu Hermannstadt: Complicat dar mergem încrezători la Tg. Mureş!

În runda a 3-a a ligii I Betano, Dunărea Călăraşi se va deplasa la Tg. Mureş pentru duelul cu o altă nou – promovată, FC Hermannstadt, formaţie care s-a bătut în ultima parte a sezonului trecut cu echipa noastră pentru promovare dar şi pentru câştigarea campionatului. Antrenorul Dan Alexa a spus vineri la conferinţa de presă că Hermannstadt rămâne o echipă puternică, bine organizată, cu jucători valoroşi şi le-a cerut elevilor săi aceeaşi determinare afişată în primele două jocuri, cele cu Viitorul de la Ovidiu şi cu CFR, de acasă. „Hermannstadt e o echipă pe care o cunoaştem bine. Anul trecut a fost contracandidata noastră la promovare. Sibienii au disputat finala Cupei României în acest an, au bătut clar pe Sepsi Sf. Gheorghe care a câştigat în faţa Craiovei. Chiar dacă nu evoluează la Sibiu, Hermannstadt arată fosrte bine mizând pe un nucleu de bază. În ceea ce ne priveşte, trebuie să păstrăm determinarea pe care am avut-o în primele două jocuri. Avem un moral bun şi mergem încrezători la Tg. Mureş. Pentru noi fiecare meci e ca o finală iar punctele puse în joc sunt foarte importante. Dar suntem conştienţi că e un meci la fel de greu ca precedentele pentru că Hermannstadt e o echipă care joacă pragmatic, care greu primeşte gol şi de fiecare dată joacă cu multă determinare şi ambiţie. Important pentru noi este să arătăm bine, să păstrăm lucrurile bune pe care le-am făcut până acum şi să aducem un plus de curaj pe faza de atac. Trebuie să fim foarte pragmatici pentru că n-o să fie multe ocazii iar pe acelea pe care le avem trebuie să le fructifucăm” a declarat Dan Alexa care a continuat susţinând că Hermannstadt a devenit din această vară o formaţie şi mai solidă. „Sibiul e mai bun decât anul trecut. Au adus jucători care au intrat direct titulari în echipă. E Dandea, campion naţional cu Astra, un jucător important. Estonianul Antonov, un fotbalist cu multe jocuri în prima ligă din Slovenia. Am înţeles că au şi un jucător care n-a debutat încă dar care a evoluat la Caen (n.r. N’ Kololo), cu multă experienţă de care toată lumea ar fi mulţumită. Indiferent de adversară, Hermannstadt a arătat bine şi anul trecut indiferent că a jucat cu FCSB ori Miroslava. Au o constanţă pe care le-a imprimat-o un antrenor, Alexandru Pelici, destul de valoros.”

Alexa consideră că partida de pe Trans – Sil, programată duminică, 5 august de la ora 18.00 va fi una complicată. „Trebuie să mergem încrezători în ciuda faptului că meciul se anunţă destul de complicat. În eventualitatea în care vom obţine 3 puncte, într-adevăr, se poate spune că suntem revelaţia acestui început de campionat” a conchis Dan Alexa.

În ediţia trecută de campionat, Hermannstadt a câştigat greu la Sibiu cu 2-1, partida de la Călăraşi, desfăşurată la finele lunii februarie, în acest an încheindu-se la egalitate, 0-0. Dunărea a încheiat sezonul pe primul loc cu 93 de puncte fiind urmată de Hermannstadt cu 91 de puncte.

Leave a Reply