Stiri

Dan Alexa: Un început peste aşteptări chiar şi peste aşteptările mele!

Dunărea Călăraşi a rămas neînvinsă şi după etapa a 2-a, remizând sâmbătă, la Călăraşi cu campioana CFR Cluj, scor 0-0. Un rezultat foarete bune pentru o echipă nou – promovată care în runda inaugurală a acestui nou sezon a câştigat pe terenul campioanei din 2017, FC Viitorul Constanţa cu 1-0.

Antrenorul Dan Alexa a declarat după meci că Dunărea a întâlnit o echipă puternică formată din jucători valoroşi, elevii săi reuşind să se ridice la înâlţime datorită determinării şi unei foarte bune organizări în teren. „Am întâlnit campioana „în exerciţiu” a României, CFR Cluj, o echipă formată din jucători excepţionali, care ar putea evolua la orice echipă din ţără. Gândiţi-vă doar ce jucători n-au reuţit spă prindă banca! Ştiam că vom întâlni o echipă care e obligată să câştige şi care a avut probleme în săptămâna premergătoare meciului, mai ales după partida cu Malmo unde a asvut o evoluţie modestă. Ne-am organizat foarte bine, am avut multă determinare dar şi şanse la cele 3 situaţii în care Straton a fost providenţial. Îl felicit şi pe această cale pentru evoluţia lui! Una peste alta, un început peste aşteptări chiar şi peste aşteptările mele” a punctat Dan Alexa.

În opinia sa, rezultatele bune obţinute de „galben – albaştri” în primele 2 etape se datorează „mentalului” în ciuda faptului că au debutat mulţi dintre ei în liga I. „Sunt mulţi jucători care au debutat în liga I. Mentalul face diferenţa şi din acest punct de vedere am stat foarte bine. De asemenea, am stat foarte bine fizic, ne-am bătut pentru fiecare minge. Am jucat pe un teren care a avantajat CFR-ul pentru că i-a conferit viteză de joc. Iar când ai jucători cu asemenea calităţi, te ajută foarte mult pentru că ai o viteză în plus. Ne-am luat măsuri la faze fixe pentru că CFR e cea mai bună echipă din România la acest capitol. Am avut probleme în zona centrală prin incursiunile lui Ţucudean şi Omrani dar una peste alta cred că e un punct câştigat şi lumea a plecat fericită de la stadion” a mai adăugat Dan Alexa.

Leave a Reply