Stiri

Cătălin Straton, în echipa ideală a primei etape. Dan Alexa, desemnat antrenorul rundei!

Revista LPF a stabilit echipa ideală a primei etape din sezonul 2018-2019 a Campionatului Național Liga 1 Betano. Primul 11 începe cu portarul Dunării, Cătălin Straton care a avut o evoluţie fără cusur la Ovidiu acolo unde a parat şi o lovitură de la 11 metri în finalul primei reprize.

Antrenorul acestei echipe a fost desemnat Dan Alexa, tehnicianul Dunării Călăraşi care a revebit în liga I după o pauză de circa 2 ani cu o victorie de neuitat pentru gruparea din B-dul Republicii, 39, la debutul său în L1.

 

PORTAR

Cătălin Straton (Dunărea / 28 de ani) – A apărat un penalty şi a avut alte câteva intervenţii prin care a contribuit decisiv la victoria surprinzătoare izbutită de Dunărea Călăraşi la malul Mării Negre.

 

FUNDAŞI

Claudiu Belu-Iordache (Astra / 24 de ani) – Atent la fiecare atac al rivalilor, fundaşul şi-a respectat întocmai sarcinile. Se află în cel de-al șaselea sezon pe prima scenă, interval în care a strâns 118 jocuri.

Cosmin Frăsinescu (Politehnica Iaşi / 33 de ani) – Un adevărat turn de control în apărarea ieșenilor. A blocat marea majoritate a atacurilor oltenilor. Foarte bun și la capitolul intercepții.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani) – La fel de ofensiv ca în ediţia precedentă, a finalizat cu capul centrarea lui Camora. Experienţa sa reprezintă un mare avantaj pentru gruparea clujeană.

Ionuț Panțîru (Politehnica Iaşi / 22 de ani) – Unul dintre cei mai buni jucători ai primei runde. Exact în defensivă, pericol real în atac. A câștigat mult la capitolul maturitate.

 

MIJLOCAŞI

Nasser Chamed (Gaz Metan / 24 de ani) – A avut o prestaţie consistentă la mijlocul terenului, contribuind din plin la fiecare fază ofensivă a medieşenilor. A marcat unul dintre cele două goluri reuşite de Gaz Metan.

Răzvan Dâlbea (FC Hermannstadt / 36 de ani) – Căpitanul sibienilor a dominat mijlocul terenului în faţa lui Sepsi. Ajutorul din teren al lui Alexandru Pelici rămâne omul de legătură şi echilibru în angrenajul nou-promovatei.

Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani) – A reconfirmat statutul de cel mai bun pasator din Liga 1 Betano: 44 de pase decisive în 242 de jocuri. Fără traseele gândite de căpitanul echipei, jocul lui Dinamo ar avea de suferit.

Lorand Levente Fulop (FC Botoşani / 20 de ani) – A avut o evoluţie entuziasmană pe terenul campioanei, fiind cel mai periculos jucător al botoşănenilor. A înscris pentru a opta oară în 28 de jocuri disputate în Liga 1.

 

ATACANŢI

Azdren Llullaku (Astra / 30 de ani) – Şi-a semnat revenirea în Liga 1 Betano în stil de mare jucător. Posesor al unei tehnici bune, decarul giurgiuvenilor şi-a manifestat deja candidatura la un nou titlu de golgheter.

Diogo Salomao (Dinamo / 29 de ani) – Un început de campionat cu o evoluție notabilă. Reușita contra lui FC Voluntari a adus liniște în jocul lui Dinamo și anunță un sezon bun pentru portughezul care a înscris de șapte ori în 2018.

 

ANTRENORUL ETAPEI:

Dan Alexa (Dunărea / 38 de ani) – A pregătit excelent debutul călărăşenilor în Liga 1 Betano. Victoria izbutită la Ovidiu poate fi considerată una dintre cele mai importante din cariera tânărului antrenor.

Sursa www.lpf.ro

 

 

Leave a Reply