Stiri

Costel Ilie: Cu multă muncă, determinare şi sacrificiu, vom face o figură frumoasă în liga I!

Constantin Ilie (43 de ani) este antrenorul secund al Dunării şi, dacă vreţi, mâna dreaptă a lui Dan Alexa. O prezenţă discrete şi totuţi pregnantă în “arhitectura” Dunării, Costel Ilie este încrezător în potenţialul echipei declarând că Dunărea poate avea un parcurs bun şi în liga I dacă jucătorii săi vor munci pe brânci.

Costel felicitări pentru promovare! S-a văzut munca ta. De cele mai multe ori ai preferat să faci un pas în lateral, dovedind de atâtea ori că eşti un om de echipă. Aş vrea să te întreb, pentru început, cum te-ai simţit în toată această perioadă , la Călăraşi şi care a fost cel mai greu moment pe care l-ai trăit aici?

În primul rând, aş dori să mulţumesc tuturor componenţilor staffului tehnic şi administrativ pentru că toţi un avut un rol important în realizarea obiectivului. Sunt într-adevăr un om de echipă, un om care pune pasiune, un om atent la tot ce se întâmplă în jurul său. Pentru mine contează fiecare detaliu. Chiar dacă unii consideră că sunt prea exagerat, eu apreciez asta ca un avantaj.

M-am simţit foarte bine la Călăraşi. Targetul meu şi al lui Dan (n.r. Alexa) a fost, la început, clasarea pe unul din locurile 1-6, până în iarnă, şi apoi din iarnă să atacăm promovarea. Un culoar favorabil şi jocul rezultatelor ne-au dus condus la ocuparea primului loc în clasament. Am început mini – returul cu acel egal împotriva unei echipe foarte bune, Hermannstadt, condusă de un antrenor foarte bun, Alexandru Pelici, colegul meu de la PRO pe care vreau să-l salut pe această cale.

Au fost momente grele, de cumpănă dar cu experienţa lui Dan şi a mea, am reuşit să le gestionăm foarte bine. Un moment greu…

La Piteşti?

La Piteşti, să spunem, că veneam după 32 de meciuri consecutive fără înfrângere. Era foarte greu să-i mai capacităm pe băieţi când ei jucaseră cu Ripensia promovarea în teren. Cu toate acestea, ei au dat dovadă de mult caracter, de determinare. Nu s-au făcut de ruşine şi s-au respectat atât ca oameni cât şi ca fotbalişti. Am jucat până în ultima etapă şi am reuşit să aducem pentru Călăraşi, pentru Florin Brişan, preşedintele nostru care a fost permanent alături de noi, pentru domnul primar Drăgulin, pentru domnul preşedinte Iliuţă, trofeul, acordat în premieră de FRF campioanei ligii a 2-a. Acest lucru ne onorează dar ne şi obligă.

Cum e să lucrezi cu Dan Alexa?

Palpitant. Dar e şi o mare responsabilitate pentru că un antrenor foarte ambiţios, dornic de afirmare. Peste tot unde am lucrat cu el, la Rapid, la ASA, la Chiajna şi acum la Dunărea, şi-a dorit de fiecare dată să fie numărul 1, să aibă rezultate. Iar munca lui s-a văzut!

Am promovat în liga I. La ce să ne aşteptăm?

În liga I trebuie să fim foarte atenţi. Să cântărim bine toate deciziile pe care le vom lua. Din păcate, vor mai pleca jucători şi vor veni alţii.

Este diferenţă şi veţi vedea jucători care-ţi pot câştiga, singuri, un meci prin valoarea lui individuală sau printr-o execuţie. Noi, cu multă muncă, determinare şi sacrificiu, vom face o figură frumoasă.

Cum ţi s-a părut publicul la Călăraşi?

Un public doritor şi cunoscător de fotbal. Dar m-aşteptam ca la unele meciuri să fie prezent în număr mai mare în tribune. Îi înţeleg şi pe ei pentru că au fost unele jocuri programate la ore care nu coincideau cu timpul lor liber. Sunt convins că odată cu intrarea în Liga I, călărăşenii vor veni să ne susţină iar stadionul va fi plin.

Reunirea?

Pe 18 iunie, la Snagov. Până atunci mai avem multe de pus la punct. Am stabilit în mare parte programul pe care-l vom definitiva. Urmeză[ un stagiu de pregătire în Turcia unde vor avea loc şi câteva meciuri amicale. E un program încărcat dar îmi place foarte mult ceea ce fac.

Mulţumesc şi succes!

Leave a Reply