Stiri

Eşecul va rămâne în statistici dar nu neapărat şi în sufletele noastre!

După o serie invincibilă de 32 de meciuri, Dunărea a cedat luni la Piteşti în „casa” lui Nicolae Dobrin fiind învinsă de FC Argeş cu 2-0. O înfrângere care ne-a lăsat un gust uşor amărui dar cred că nu trebuie să dramatizăm. Nimic nu funcţionează perfect în lumea asta.

Dan Alexa a creat, din nimic aproape, un fenomen la Călăraşi care a generat până acum bucurii nebănuite. Dar, n-a construit perfecţiunea! Şi, nu trebuie să fim, pentru asta, dezamăgiţi. Dacă în urmă cu 275 de zile, când am pierdut la Sibiu partida cu Hermannstadt în ultimele secvenţe ale jocului, ne aflam într-o poziţie de retrogradare, cu moralul înalt cât genunchiul broaştei, ne-am trezit, acum, într-o ipostază inedită. Pentru că nu mai suntem obişnuiţi cu eşecurile (deh, aşa se întâmplă când te obişnuieşti cu binele!), o parte dintre noi n-am ezitat să ne vărsăm of-ul pe facebook, acelaşi loc primitor şi tolerant unde până mai ieri îi ridicam în slăvi pe Dan Alexa&Co.

Eşecul va rămâne în statistici dar nu neapărat şi în sufletele noastre. După o suită incredibilă de 32 de dueluri fără înfrângere, Dunărea a reuşit să promoveze, în premieră, în liga I şi n-a făcut-o cu sufletul la gură. Ci cu 5 etape înainte de final! O fi bine, o fi rău?

Sigur că ne-am fi dorit să avem o echipă care să provoace frisoane oricui şi să câştigăm en – fanfare oriunde, eventual şi la scoruri astronomice. Florin Brişan, Dan Alexa şi restul, cei care ieri au fost învinşi în Trivale, au dat totuşi viaţă unui vis la care nici nu…visam în urmă cu 275 de zile. Corect?

Luni s-a pierdut o simplă luptă. Foarte bine! Şi eşecurile fac parte din viaţa noastră. Bătălia însă s-a terminat demult şi am câştigat-o la pas. Sâmbătă, sunt convins că aceeaşi băieţi care ne-au dus în elita fotbalului românesc, vor câştiga meciul cu Chindia şi vor bifa şi al doilea obiectiv, croit pe… drumul spre victorie: clasarea pe primul loc la finele sezonului care să ne aducă şi primul trofeu din istoria clubului, oferit de FRF câştigătoarelor ligii a 2-a.

Din acest motiv, dacă iubim Dunărea cu adevărat, nu ne opreşte nimeni şi nimic să fim prezenţi în număr cât mai mare pe arena Ion Comşa şi să fim parte integrantă dintr-un spectacol la care asişti o dată în viaţă! Nu costă nimic mai ales că şi intrarea este liberă.

Dunărea e deja în liga I. Restul, sunt detalii!

Leave a Reply