Stiri

Fl. Brişan: Intenţia mea este să formăm a doua echipă care să evolueze direct în Liga a 3-a

Preşedintele AFC Dunărea 2005 Călăraşi, Florin Brişan a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să propună finanţatorilor un proiect privind înfiinţarea echipei a 2-a a Dunării care să activeze în liga a 3-a şi care să fie formată în principal din juniorii U19 ai clubului. Aşa cum ştiţi am acordat o deosebită atenţie şi Centrului de copii şi juniori. Anul acesta a fost pentru prima oară în istoria clubului când am avut două echipe în Liga Elitelor. Elita pentru juniori înseamnă liga I la seniori. Acum rezultatele au fost alea care au fost, Juniorii B stau mai bine. Dar a fost primul an de participare. Chiar dacă există un număr foarte mare de copii şi juniori valoarea lor nu este una foarte ridicată dar asta este baza de selecţie, aici, în jurul oraşului. Acum să vorbim de evoluţie la Liga I e mult pentru un junior de Călăraşi, să zicem, cu toate că în lotul pentru partida cu Ripensia este inclus şi Gabriel Toma, produs al Călăraşiului. Pentru Liga I cred că e foarte mult în momentul ăsta pentru ei dar intenţia mea este să formăm a doua echipă care să evolueze direct în Liga a 3-a şi unde să poate evolua toţi aceşti copii dar şi alţi component ai echipei mari care din anumite motive nu prind lotul. Pentru asta ar mai însemna nişte bani la bugetul clubului şi până nu găsesc soluţii de finanţare mi-e greu să mă angajez la asta. Dar intenţia mea asta este.” a declarat Brişan care a continuat “M-am interesat la Federaţie şi ne putem înscrie echipă la Liga a 3-a începând  cu ediţia viitoare de campionat. Deci la ora asta singura problemă ar fi banii. E păcat, cel puţin pentru juniorii mari, ei termină junioratul neavând loc în echipa mare. Mulţi se lasă de fotbal sau ajung la Liga a 5-a. La Liga a 3-a, am estimat, şi în jur de 100 de mii de euro ar mai fi nevoie. Pentru că o parte din jucători îi avem deja sub contract o sumă de 100 de mii de euro, anual, ar fi suficientă.”

Brişan a mai precizat că pentru acest sezon, pentru Centrul de Copii şi Juniori, bugetul alocat a fost de 10% din cel al întregului club (incluzând aici echipa de seniori precum şi cele două formaţii de futsal: seniori şi respectiv juniori).

Duminică s-a tras cortina şi peste Liga Elitelor U19 dar şi U17. Dunărea U19 s-a clasat pe 9 (din 10 echipe) în topul Seriei Est, cu 12 puncte iar Dunărea U17, pe 5 (tot din 10 echipe) în clasamentul Seriei Est cu 29 de puncte.

Leave a Reply