Stiri

Et. 33 / Dan Alexa:  Jucăm mâine cu promovarea pe masă!

Sâmbătă, 5 mai, arena Ion Comşa va găzdui meciul care poate consfinţi şi matematic, cu 5 etape înainte de final promovarea „galben – albaştrilor”, în premieră, în liga I. De la ora 12.00, în cadrul etapei a 33-a, Dunărea are nevoie de cel puţin un punct în confruntarea cu Ripensia Timişoara pentru a-şi atinge obiectivul: intrarea în elita fotbalului românesc. „Jucăm mâine cu promovarea pe masă. Din păcate avem absenţe multe şi importante pentru acest meci. Sunt 6 jucători care au evoluat titulari până acum şi din păcate nu ne putem baza sâmbătă pe ei. Vor fi schimbări în cadrul echipei dar indiferent de cine va intra, trebuie să jucăm cu foarte multă agresivitate, cu foarte multă dorinţă. Jucăm acasă în faţa propriilor suporteri şi aş vrea să fac un apel: avem nevoie de câţi mai mulţi spectatori în tribune care să ne susţină pentru că practic a devenit cel mai important joc din acest sezon” a declarat viner dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul Dan Alexa care a mai adăugat că Ripensia are în lot o serie de jucători tineri şi valoroşi dezvăluind că atacantatul senegalez Ndaye Mediop este una din ţintele sale pentru sezonul viitor. “Întâlnim pe Ripensia, o echipă care în tur ne-a intrerupt seria de 10 meciuri consecutive câştigătoare. Este o formaţie periculoasă, formată din jucători foarte buni. Mă gândesc la Ndiaye Mediop. În iarnă am încercat să-I facem o ofertă dar nu a fost să fie. În continuare mi-l doresc pe Mediop. Domnul preşedinte Brişan ştie foarte bine, este una din ţintele noastre şi nu ascund că mi-l doresc la vară, aici, la echipă. Au jucători de atac foarte buni, Dumiter, un copil care poate să fie decisiv, Ungureanu, etc. Mâine îmi doresc ca toată lumea să fie alături de noi. Este un moment important în care putem scrtie istorie, aici, la Călăraşi. Dunărea n-a promovat niciodată în liga I iar mâine putem s-o facem şi matematic”.

În acest moment, Dunărea se află pe primul loc cu 80 de puncte, la 3 distanţă de Hermannstadt, ocupanta locului 2 şi la 15 de Chindia Târgovişte, echipă care se află pe 3 şi care speră să prindă barajul de promovare în liga I.

În ciuda acestor “diferenţe” de puncte faţă de principalele sale urmăritoare, jucătorii rămân cu picioarele pe pământ şi aşteaptă cu aceeaşi seriozitate şi duelurile viitoare. Cel puţin aşa a declarat Dan Alexa. “Jucătorii sunt momtaţi. Îli dau seama ce moment important trăiesc. Le-am mai spus-o, pentru jucători mari banii nu sunt atât de importanţi. Faptul că pot să facă parte din istoria unui club, al unui municipiu şi judeţ, e mult mai important decât orice. Ei sunt jucătorii care au dus Dunărea în prima ligă!” a conchis Dan Alexa.

Leave a Reply