Stiri

Marian Şotârcă: Începem play – off-ul şi avem gânduri bune!

Pentru a 5-a oară consecutiv, Dunărea Călăraşi s-a calificat în play – off-ul ligii I la futsal. În acest an, echipa noastră a încheiat sezonul regulat pe locul 5 fiind plasată în Grupa Semifinală B alături de United Galaţi (locul 2) şi FK Odorheiu Secuiesc (locul 4).

Sâmbătă, 14 aprilie, Dunărea va debuta în play – off. De la ora 18.00, Şoty&Co vor întâlni la Călăraşi puternica echipă gălăţeană, CS United. Partida se va desfăşura în Sala Polivalentă Ion C. Neagu.

Antrenorul – jucător, Marian Şotârcă afişează un optimism moderat declarând că obiectivul major al echipei sale este disputarea unei finale, fie ea şi pentru locurile 3-4.

 

Marian, am reuşit totuşi să terminăm sezonul regulat cu o victorie în faţa unei echipe foarte puternice şi am întrat în play-off de pe locul 5. O performanţă notabilă, pentru a 5-a oară consecutiv ne aflăm în play – off.

Pentru început aş vrea să te întreb dacă te aşteptai la o victorie cu harghitenii de la FK Odorheiul Secuiesc...

Da, planurile noastre erau făcute pentru un meci mare. Ştiam că o victorie ne poate duce în Grupa a 2-a, unde evităm Timişoara şi Deva dar victoria a venit pe fondul atitudinii pozitive, pe muncă, determinare, ambiţie şi atunci cred că victoria şi scorul au fost juste.

Suntem pe val? Sunt speranţe mari şi pentru play off?

Eu aşa mi-aş dori. Chiar am avut la începutul acestei săptămâni o discuţie cu băieţii şi le-am spus că de acum trebuie să ţintim cât mai mai sus. Să spunem că ăsta a fost un nou început.

Întâlnim United Galaţi, o echipă pe care o ştii foarte bine, ai şi jucat acolo însă avem şi un mare handicap, nu prea am reuşit să câştigăm în faţa lor decât de vreo două ori de-a lungul timpului şi atunci într-un moment important. Aţ vrea să te întreb dacă sâmbătă, apropo de ce ai spus mai devreme despre un alt început, avem posibilitatea să jucăm de la egal la egal cu United Galaţi.

Da, aşa este, avem un bilanţ negativ în faţa lor dar cred că meciurile care vin contra lor în acest play-off vor fi diferite. Mai ales că, eu unul sincer aşa glumind un pic, m-am săturat de câte ori ne-au bătut şi le-am transmis şi băieţilor că vreau să jucăm de la egal la egal şi chiar să câştigăm meciul cu ei. Să începem în play-off.

Toată lumea aptă?

Da. Deocamdată toată lumea e aptă. Nu cred că vor fi probleme

Cred că un câştig este brazilianul Rodrigo Coelho…

Da, este un câştig. Având în vedere că este şi un jucător tânăr, are abia 19 ani are viitor frumos. Important e să-l ţinem la noi să-l creştem bine şi la rândul lui el să înveţe bine

În play-off nu scăpăm de Odorheiul Secuiesc.

Da, după meciul cu Galaţi de acasă vom merge la Odorhei. Începem play-off-ul şi avem gânduri bune. Suntem conştienţi că avem o şansă să jucăm poate o finală pentru locul 3-4. Cam ăsta e obiectivul care am zis eu că îl putem realiza şi acum noi încercăm să câştigăm fiecare meci.

Care ar fi el mai accesibil adversar, cu ghilimelele de rigoare?

Nu ştiu, nu pot să zic. Depinde, la Odorhei e foarte greu să câştigi din cauza presiunii publicului, ei la fel joacă bine acasă. Galaţiul e o echipă solidă, robustă şi cu jucători buni… Sunt cam de aceeaşi valoare să spunem dar nici noi nu suntem mai prejos. Am demonstrat cu meciul ăsta acasă contra lui Odorhei şi meciurile din campionat cu Galaţi le-am jucat, doar ne-a lipsit şi un  pic de şansă. Eu zic că o să ne batem cu ei.

 

GRUPA B

  1. CS United Galați 3 puncte
  2. FK Odorheiu Secuiesc 1 punct
  3. Dunărea 2005 Călărași

Program jocuri

14 aprilie, ora 18.00

Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi

22 aprilie

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Dunărea 2005 Călărași

25 aprilie

CS United Galaţi – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

29 aprilie

CS United Galaţi – Dunărea 2005 Călărași

2 mai

Dunărea 2005 Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

6 mai

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi

Leave a Reply