Stiri

Consiliul Judeţean a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru modernizarea suprafeţei de joc a terenului Ion Comşa

În şedinţă extraordinară desfăşurată joi, 12 aprilie, Consiliul Judeţean a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizarea suprafeţei de joc a Stadionului Municipal Călăraşi – Teren central Ion Comşa”, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de Intervenţie (DALI), în valoare de 507.078,00 lei (TVA inclus) din care C+M în valoare de 423.000,00 lei la care se adaugă T.V.A. în valoare de 65.070,00 lei.

Suprafaţa de joc pe care se vor face intervenţii este de 6.950 mp iar durata estimată a execuţiei este de 3 săptămâni.

„Terenul central ‚Ion Comșa’al stadionului municipal Călăraşi este in administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Călăraşi nr. 6 din 31.01.2018. In calitate de administrator, acesta trebuie sa mențină suprafața de joc la standarde adecvate pentru desfășurarea meciurilor sportive, eliminând riscurile de accidentare si crescând interesul faţă de acestea la nivel local si național, atrăgând sportivii către performanța în echipă.

Suprafața de joc are 102,2 m x 68 m, total 6950 m2. Lucrările se vor executa pe aceasta suprafață, menținându-i dimensiunile. Vor fi respectate caracteristicile suprafeței de joc pentru Liga 1.

Se propune realizarea unei peluze de joc, folosind rulouri de gazon. Peluza este înființata chiar din ziua montării acestora si sunt necesare doar câteva zile pana la primele jocuri. In funcție de numărul de jocuri si condițiile climatice, in funcție de calitatea întreținerii noului gazon si a sistemului de irigare, durata de funcționare va fi de circa 7 ani.

Va fi realizat un nou sistem de irigare, racordat la aceeași sursa de apa si ca cel anterior, dar cu potențial de a funcționa adecvat, pentru o perioada îndelungată.

Nu vor fi executate lucrări la construcții, nu vor fi afectate in nici un mod elemente de construcție, de structura, teren de fundare etc.” se arată în Expunerea de Motive la Proiectul de hotărâre respectiv.

 

Leave a Reply