Stiri

Ciprian Rus: Mă bucur că am ajuns la Călăraşi!

Ciprian Rus a fost omul meciului Dunărea – UTA Arad din cadrul etapei a 27-a a campionatului ligii a 2-a. Atacantul de 27 de ani a marcat golul doi pentru gruparea antrenată de Dan Alexa şi tot de la el a pornit pasa de gol fructificată de Valentin Alexandru.

Ciprian, felicitări! Duminică, ai marcat un gol dar ai dat şi o pasă de gol în partida cu UTA Arad, echipă la care ai evoluat în urmă cu vreo 2 ani. Cum a fost? Ce-ai simţit?

Mulţumesc însă n-o să fac mare tam – tam pe faptul că am jucat la UTA. Am încercat să dau totul pentru echipă. În mare parte mi-a ieşit. Nu are importanţă împotriva cui joc. De fiecare data doresc să marches sau să-mi ajut echipa ca să câştigăm. Avem mare nevoie de victoria. Nu ne permitem să pierdem puncte, mai ales că şi contracandidatele noastre câştigă şi ele. Prin urmare, n-o să le permitem să se apropie prea mult de noi.

Directorul tehnic al celor de la UTA, Ionuţ Pop ate.a remarcat duminică declarând chiar că şi-ar fi dorit ca UTA să aibă în rândurile sale un jucator ca tine.

Da, am citit şi eu câte ceva în presă. Contează mai puţin chestia asta. Pentru mine. Oricum îi mulţumesc pentru gândurile sale. Mă bucur însă că am ajuns la Călăraşi, la o echipă cu pretenţii la promovare. Încerc să-mi fac aici cât mai bine treaba şi să promovăm pentru că asta e cel mai important.

Cum te-ai acomodat la Călăraşi?

Foarte bine. Am întâlnit un vestiar extraordinar, cu băieţi de valoare, cu caracter, cu calităţi extraordinare. M-au primit foarte bine şi le mulţumesc.

Mai sunt 10 partide de jucat până la final, în fapt 10 finale. Urmează jocul din deplasare cu Pandurii Tg. Jiu, echipă la care ai evoluat în tur. Ce ne poţi spune?

Aşa este. Pentru noi, fiecare meci e dificil pentru că orice echipă care joacă împotriva liderului încearcă să se mobilizeze, să dea totul în teren. E adevărat, fiecare meci pe care-l avem de disputat până la final e ca o finală. Dar dacă ne continuăm parcursul bun de până acum, nu cred că o să avem probleme. E limpede că vom aborda fiecare întâlnire, indiferent de adversar, cu aceeaşi seriozitate. Suntem într-o postură în care nu ne putem culca pe-o ureche. Ne dorim să luăm toate cele 3 puncte în fiecare meci.

Publicul?

Extraordinar. Am observat că tot mai mulţu suporteri sunt aproape de echipă şi vin la meciurile noastre indiferent de vremea de afară. E un fapt îmbucurător mai ales că la Călăraşi nu s-a jucat niciodată fotbal de liga I. Am obţinut rezultate bune iar acest lucru i-a convins pe iubitorii fotbalului şi ai Dunării să fie aproape de noi.

O ultimă chestiune: Care crezi că e cel mai greu adversar?

Toate echipele cu care jucăm îşi vând scump pielea. Altfel spus, toate adversarele noastre sunt dificile.

Mulţumesc şi mult succes în continuare.

Leave a Reply