Stiri

Fl. Brişan: Primăria a predat baza sportivă Consiliului Judeţean. Auditul final e pe 7 iulie!

Preşedintele AFC Dunărea 2005 Călăraşi, Florin Brişan a anunţat luni că încă de săptămâna trecută s-a procedat la predarea bazei sportive de către Primăria Municipiului Călăraşi Consiliului Judeţean care va susţine financiar o parte din lucrările minim obligatorii de omologare a stadionului pentru găzduirea de jocuri în liga I. „Săptămâna trecută, luni, tot ceea ce înseamnă bază sportivă s-a predat de către Primărie Consiliului Judeţean care a început procedurile de achiziţie. În primă fază e vorba elaborarea documentaţiei pentru efectuarea lucrărilor minim obligatorii. Am avut un pre – audit din partea LPF. A fost aici un reprezentant al Ligii şi am punctat problemele existente la stadion. Nu sunt de nerezolvat. Ca şi costuri, ne încadrăm în bugetul anunţat de Consiliul Judeţean de 20 de miliarde lei vechi. În mod normal, în momentul în care promovăm, ar trebui să avem baza omologată pentru Liga I” a spus Brişan care s-a referit şi la lucrările ce trebuie finalizate până la începutul lunii iulie. „Obligatoriu avem nevoie de un sistem de acces în stadion, cu turnicheţi, sistem de emitere bilete, case de marcat, sistem de supraveghere video performant în concordanţă cu cerinţele Jandarmeriei, spaţii destinate presei scrise şi audio – video, un sector acoperit pentru 150 de locuri, în primă fază, amenajarea parcărilor şi a suprafeţei de joc. Pe 7 iulie vom avea auditul final. Viitorul sezon al ligii I debutează pe 22 iulie” a continuat Brişan.

În opinia sa, lucrările care necesită un timp ceva mai consistent, de o lună de zile, ar fi amenajarea suprafeţei de joc. „Cel mai mult ar dura amenajarea suprafeţei de joc, cam o lună de zile. Eu sper să jucăm la Călăraşi până la finele stagiunii. Prin resurse proprii putem  realiza sectorizarea stadionului, numerotarea scaunelor, amplasarea de indicatoare, pictograme în curtea stadionului. Ceea ce nu-i obligatoriu în primul an ar fi nocturna şi încălzirea terenului” a conchis preşedintele Florin Brişan.

Până la finalul campionatului, pe 2 iunie, au mai rămas de disputat 12 jocuri. Dunărea va evolua de 6 ori la Călăraşi (în ordiine ne vom duela cu UTA Arad, ASU Poli Timişoara, Foresta Suceava, Ripensia Timişoara, Dacia Brăila şi Chindia Târgovişte) şi de tot atâtea ori în deplasare (rând pe rând cu CS Baloteşti, Pandurii Tg. Jiu, Ştiinţa Miroslava, Luceafărul Oradea, FC Argeş şi Metaloglobus).

Leave a Reply