Stiri

Valentin Alexandru conduce detaşat în topul golgeterilor

Deşi n-a marcat sâmbătă în partida de acasă cu Sportul Snagov, Valentin Alexandru continuă să conducă detaşat în topul golgeterilor Dunării. Atacantul de 26 de ani, revenit la Călăraşi la începutul stagiunii după ce a evoluat în liga I la Pandurii şi Concordia, a marcat până acum 15 goluri din care 7 din penalty (10, în tur şi 5, în cele 5 etape disputate în retur).

În clasamentul intern, el este secondat de Silviu Pană cu 5 reuşite (din care 4, în tur).

Locul 3 este împărţit între Marian Drăghiceanu, Missi Mezu şi Valentin Munteanu. Ultimul a marcat sâmbătă cu mult sânge rece golul al doilea, în ultimele secunde ale meciului, după o cursă contracronometru de peste 50 de metri, nu înainte de a-l culca şi pe portarul ilfovenilor, Florin Iacob cu o fentă care l-ar face invidios şi pe Leo Messi.

Cu câte 3 goluri figurează în top Bodo Kanda, Bogdan Manole şi Cristi Puşcaş. Ultimul a deschis sâmbătă scorul în jocul cu Sportul Snagov învingându-l în minutul 12 cu o superbă lovitură de cap pe portarul Snagovului.

În cele 24 de partide disputate, Dunărea  figurează cu 47 de goluri marcate, unul dintre ele fiind de fapt un autogol semnat de Sergiu Homei în partida din tur, de acasă cu Pandurii Tg. Jiu.

În clasamentul general, Vali Alexandru a coborât pe 3, poziţie pe care o împarte cu Vlad Rusu (Luceafărul Oradea). Prima poziţie e în continuare ocupată de „vârful” Ripensiei, Ndiaye Mediop cu 17 goluri (toate marcate din acţiune / 16, acasă şi 1, în deplasare). Pe 2 se află Bogdan Rusu care a asigurat duminică victoria la limită pentru Hermannstadt în partida de la Sibiu cu Pandurii Tg. Jiu.

 

Golgeteri Dunărea

15 goluri Valentin Alexandru (7 – 11 metri)

5 goluri Silviu Pană

4 goluri Marian Drăghiceanu, Missi Mezu, Valentin Munteanu

3 goluri Bodo Kanda, Bogdan Manole, Cristi Puşcaş

2 goluri Bogdan Şandru, Călin Cristea

1 gol Bogdan Danciu (transferat până în vară la SC Oţelul Galaţi)

Autogol Sergiu Homei (Pandurii Tg. Jiu)

 

Top 3 golgeteri L2

17 goluri Ndiaye Mediop (Ripensia Timişoara)

16 goluri Bogdan Rusu (FC Hermannstadt)

15 goluri Valentin Alexandru (Dunărea Călăraşi), Vlad Rusu (Luceafărul Oradea)

Leave a Reply