Stiri

Noutăţile pentru mini – retur

19 februarie a fost ultima zi în care s-au mai putut opera transferuri pentru primele trei eşaloane şi competiţiile de juniori din România, în cadrul perioadei de transfer de iarnă în conformitate cu decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 4 iunie 2016. După această dată, prin excepţie, se pot legitima în afara perioadei de transfer, cu excepţia ultimelor şase etape din campionat, jucătorii profesionişti cărora le-au expirat contractele cu cluburile lor înaintea terminării perioadei de transfer.

Tot ca excepţie, în afara perioadei de transfer, mai puţin în ultimele şase etape din campionat, se vor putea legitima jucătorii ce au încheiat cu clubul de care aparţin un acord de încetare a raporturilor contractuale şi care a fost depus la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a FRF până la data de 19 februarie 2018 inclusiv, precum şi jucătorii solicitaţi prin intermediul Departamentului Internaţional până la data de 19 februarie 2018 inclusiv.

Dunărea Călăraşi şi-a îmbunătăţit vizibil lotul pentru mini – retur transferând până acum nu mai puţin de 8 jucători.

În linia defensivă, antrenorul Dan Alexa va miza pe Alin Dobrosavlevici (foto), sosit de la Concordia Chiajna şi Gaston Mendy, ultima oară la ASA Tg. Mureş. Ambii au semnat contracte valabile până la 30 iunie 2019.

În compartimentul median îi întâlnim pe Paul Iacob şi Alexandru Stoica, ambii veniţi de la FC Viitorul Constanţa sub formă de împrumut până la 30 iunie 2018, cu posibilitatea prelungirii contractelor în cazul în care Dunărea va promova în Liga I şi va fi mulţumită de aportul acestora.

Un alt jucător împrumutat tot până la finalul stagiunii este croatul Dino Spehar de la CFR Cluj. În prima parte a sezonului a evoluat în liga I la Concordia Chiajna. Pe flancul stâng va juca tot până la vară, Cătălin Doman, împrumutat de la ACS Poli Timişoara.

În atac, noutăţile sunt Ciprian Rus, sosit de la Pandurii Tg. Jiu care a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2019 şi Alexandru Avram, înţelegerea acestuia cu Dunărea expirând la finalul sezonului.

În aceste zile se înceracă şi aducerea portarului Florin Muntean care a evoluat în tur la Olimpia Satu Mare, formaţie care s-a retras de curând din competiţie.

În mini – retur, Dunărea nu va miza pe Valentin Balint, Andre Mesquita (contract reziliat), Andrei Puşcaşu, Alexandru Dincă şi Bogdan Danciu, ambii împrumutaţi până la vară la Metaloglobus, respectiv SC Oţelul Galaţi. Cel mai probabil, Dunărea se va despărţi şi de senegalezul Aboubacar Gassama care are o ofertă din Ucraina de la echipa de primă ligă, FC Olimpik Donetsk.

 

Au venit:

Alin Dobrosavlevici. Fundaş central (născut pe 21.10.1994). Ultima oară la Concordia Chiajna. Contract valabil până la 30 iunie 2019.

Gaston Xavier Mendy (Senegal). Fundaş stânga. (născut pe 22.11.1985). Ultima oară la ASA Tg. Mureş. Contract valabil până la 30 iunie 2019.

Paul Alexandru Iacob. Mijlocaş defensiv. (născut pe 21.06.1996). Ultima oară la ASA Tg. Mureş. Împrumutat de la FC Viitorul până la 30 iunie 2018.

Alexandru Iulian Stoica. Mijlocaş ofensiv, de bandă. (născut pe 30.06.1997). Ultima oară la ASA Tg. Mureş. Împrumutat de la FC Viitorul până la 30 iunie 2018.

Dino Spehar (Croaţia). Mijlocaş ofensiv. (născut pe 08.02.1994). Ultima oară la Concordia Chiajna. Împrumutat de la CFR Cluj până la 30 iunie 2018.

Cătălin Doman. Mijlocaş stânga. (născut pe 30.01.1988). Împrumutat de la ACS Poli Timişoara până la 30 iunie 2018.

Ciprian Rus. Atacant. (născut pe 01.03.1991). Ultima oară la Pandurii Tg. Jiu. Contract valabil până la 30 iunie 2019.

Alexandru Viorel Avram. Atacant. (născut pe 25.04.1991). Contract valabil până la 30 iunie 2018.

 

Au plecat

Valentin Daniel Balint – Contract reziliat.

Andre Filipe Rebelo Mesquita (Portugalia) – Contract reziliat

Andrei Răducu Puşcaşu – Posibil contract reziliat.

Alexandru Denis Dincă – Împrumutat până la 30 iunie 2018 la Metaloglobus (Liga a 2-a)

Bogdan Danciu – Împrumutat până la 30 iunie 2018 la SC Oţelul Galaţi (Liga a 3-a)

Aboubacar Gassama – Posibil transfer în Ucraina la FC Olimpik Donetsk.

 

Leave a Reply