Stiri

Dan Alexa: Îi cunosc şi cred că ne vor ajuta în mini – retur!

Dunărea Călăraşi va miza din retur pe 7 nume noi despre care antrenorul Dan Alexa susţine că sunt jucători tineri, cu meciuri în liga I care pot ajuta gruparea din B-dul Republicii să-şi atingă obiectivul, promovarea, în premieră, în liga I. Fundaşii Alin Dobrosavlevici şi Gaston Mendy, mijlocaşii, Paul Iacob, Dino Spehar şi atacanţii, Alexandru Stoica, Ciprian Rus şi Alexandru Avram vor îmbrăca tricoul Dunării din mini – retur.Sunt jucători care au evoluat chiar și în Liga I. Jucători pe care îi cunosc, jucători tineri care au încă un potențial de progres. Pot progresa foarte mult, sunt jucători care cred eu că ne pot ajuta. A crescut astfel şi concurența în cadrul echipei. În momentul ăsta sunt cam doi pe post. Avem nevoie de concurență. Sunt adeptul principiului potrivit căruia  concurența naște progres pentru că în momentul acela îmi este mult mai ușor să pun presiune pe jucători.” a spus într-o conferinţă de presă Alexa care a mai adăugat că în teren vor fi prezenţi doar jucătorii care se află în cea mai bună formă sportivă. “Vor juca cei care merită! Pentru jucătorii nou-veniți e o perioadă de acomodare, sper să putem să-i ajutăm cu toţii să intre repede într-o formă fizică şi mentală bună. Sunt jucători care au meciuri în Liga I, pe toţi îi cunosc şi cred că ne vor ajuta în acest miniretur.” a continuat tehnicianul Dunării.

Printre cei 7 jucători transferaţi, 3 dintre ei vor juca sub formă de împrumut până la finele sezonului. “Paul Iacob şi Alexandru Stoica sunt împrumutaţi de la Viitorul Constanţa până în vară iar atunci, în situaţia în care echipa promovează se renegociază condiţiile pentru cei doi. La fel şi Dino Spehar care este şi el împrumutat tot până în vară de la CFR Cluj. Atunci vom decide dacă va rămâne la noi sau nu” a precizat preşedintele Florin Brişan.

 

Transferuri perfectate

Alin Dobrosavlevici. Fundaş. S-a născut pe 1 martie 1991, în localitatea Moldova Nouă. A evoluat la Avicola Buziaş, Dinamo II Bucureşti, ACS Poli Timişoara, Fortuna Câmpina, ACS Berceni, Academica Clinceni, ASA Tg. Mureş. Vine din liga I de la Concordia Chiajna. Fost component al echipei naţionale de juniori România Under 19.

Ciprian Rus. Atacant. S-a născut la Arad pe 1 martie 1991. A jucat la UTA Arad, ASA Tg. Mureş şi Pandurii Tg. Jiu. În acest sezon a evoluat 12 jocuri, marcând 4 goluri pentru Pandurii.

Paul Alexandru Iacob. Mijlocaş defensiv. S-a născut la Constanţa pe 21 iunie 1996. A jucat la Academia Hagi, FC Viitorul, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov. În acest sezon a evoluat la ASA Tg. Mureş sub formă de împrumut, în 10 partide, marcând 6 goluri.

Alexandru Iulian Stoica. Atacant. S-a născut la Baia (jud. Tulcea), pe 30 iunie 1997. A jucat la Academia Hagi, Dunărea Călăraşi (2015-2016: 26 de partide jucate, 8 goluri marcate), FC Viitorul (campion în 2017) şi ASA Tg. Mureş. În această stagiune a fost prezent în 9 partide, înscriind doar un gol. Este cunoscut şi apreciat de iubitorii fotbalului călărăşean datorită evoluţiilor sale bune din sezonul 2015 – 2016.

Dino Spehar. Atacant, mijlocaş ofensiv.  S-a născut pe 8 februarie 1994, în Croaţia, la Osijek şi este fiul fostului internaţional, Robert Spehar (47 de ani), fost campion şi golgeter al Belgiei în 1996 cu FC Bruges dar şi component al echipelor Osijek, AS Monaco, Verona, Sporting Lisabona, Galatasaray, Standard Liege şi Omonia Nicosia.

La 16 ani, Dino Spehar, a intrat în atenţia granzilor Manchester United şi Bayern Munchen, celebrul sir Alex Fergusson fiind la un pas de a-l aduce pe Old Trafford. Fost component al naţionalelor de juniori Croaţia U14, U16, U17, U18 şi U19, Dino Spehar are 66 de jocuri în prima ligă croată, marcând 6 goluri. În ţara sa natală a evoluat la Osijek, Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, NK Istra 1961 şi RNK Split (2015 – 2017). A venit în România în februarie 2017, semnând un contract cu CFR Cluj. În prima parte a sezonului 2017 – 2018 a fost împrumutat în liga I, la Concordia Chiajna, echipă pentru care a evoluat în 3 partide. Va juca la Călăraşi sub formă de împrumut până la 30 iunie 2018.

Mendy Gaston. Fundaş stânga. S-a născut pe 22 noiembrie 1985 în Senegal la Dakar. A venit în România în 2007, evoluând de atunci şi până acum la Farul Constanţa, U Cluj, Petrolul Ploieşti, Rapid Bucureşti şi ASA Tg. Mureş. În prima parte a sezonului 2016 – 2017, Mendy a lucrat cu Dan Alexa la Tg. Mureş, în liga I.

Alexandru Viorel Avram. Atacant, mijlocaş ofensiv. S-a născut la Galaţi, pe 25 aprilie 1991.  A evoluat la Oţelul Galaţi (în două rânduri), Petrolul Ploieşti, Delta Tulcea, Dunărea Galaţi, FC Braşov, AFC Hărman şi Dunărea Călăraşi (returul ediţiei 2016 – 2017). Are 4 prezenţe în Liga I (112 minute în teren) şi 24 în Liga a 2-a (1.228 minute în teren – 5 goluri marcate).

 

Au plecat: Valentin Balint, atacant, reziliere contract şi Andrei Puşcaşu, mijlocaş, împrumutat până la 30 iunie 2018 la Oţelul Galaţi, în liga a 3-a.

 

Leave a Reply