Stiri

Dan Alexa: Avem, în momentul acesta, un lot echilibrat şi competitiv!

Antrenorul Dan Alexa a trecut miercuri în revistă achiziţiile realizate până acum de Dunărea şi a susţinut că au fost transferaţi jucători pe care-i cunoaşte, cu o parte dintre ei colaborând la ASA tg. Mureş şi Concordia Chiajna. În opinia sa, lotul a devenit mai competitiv creându-se premisele unei concurenţe reale la nivelul lotului. „Ca şi strategie, am încercat să aducem jucători pe care-i cunosc. Aceşti fotbalişti vor creşte concurenţa şi consider că în momentul acesta avem un lot competitiv. Sunt jucători pe care-i cunosc, i-am urmărit, unul dintre ei mai jucând la Călăraşi. Mă refer la „Piticu”, Alex. Stoica, un tânăr jucător care a mai evoluat la Călăraşi în urmă cu câţiva ani. Alţi doi jucători sunt de la Concordia Chiajna. E vorba de Alin Dobrosavlevici, fundaş central şi Dino Spehar, mijlocaş ofensiv. Pe Alin l-am mai antrenat la Tg. Mureş şi Concordia iar la Timişoara l-am dat afară. Dino Spehar a evoluat în naţionala Croaţiei de juniori şi este un jucător în care am mare încredere. Din păcate a stagnat în ultimul an şi asta a fost şi una din posibilităţi de a-l aduce la Călăraşi.

Pe Ciprian Rus, un atacant de la Pandurii, îl cunosc de la Tg. Mureş. Am mare încredere în el şi sper să ne ajute.

Pe Gaston Mendy, fundaş stânga ofensiv, îl ştiu, am lucrat împreună. Consider că ne poate ajuta pe faza de atac. Paul Iacob este un jucător care mi-a plăcut de când evolua la FC Braşov. Un jucător inteligent, puternic, de mare viitor. Încercăm să mai aducem şi un portar, junior” a spus Dan Alexa care a continuat „Avem un lot echilibrat, format din 23-24 de fotbalişti. A scăzut mult media de vârstă. Îmi place să lucrez cu tinerii. Pe de altă parte am făcut această campanie de achiziţii astfel încât o eventuală promovare să nu ne prindă descoperiţi. Avem un nucleu de bază format şi-mi doresc să nu avem soarta altor echipe care atunci când promovează se întorc în liga a 2-a”. a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Dan Alexa.

La capitolul „plecări” figurează până în momentul de faţă Valentin Balint, Andre Mesquita, ambii contracte reziliate şi Andrei Puşcaşu, împrumutat până la vară la Oţelul Galaţi.

 

Transferuri perfectate până în momentul de faţă

Alin Dobrosavlevici. Fundaş. S-a născut pe 1 martie 1991, în localitatea Moldova Nouă.. A evoluat la Avicola Buziaş, Dinamo II Bucureşti, ACS Poli Timişoara, Fortuna Câmpina, ACS Berceni, Academica Clinceni, ASA Tg. Mureş. Vine din liga I de la Concordia Chiajna. Fost component al echipei naţionale de juniori România Under 19.

Ciprian Rus. Atacant. S-a născut la Arad pe 1 martie 1991. A jucat la UTA Arad, ASA Tg. Mureş şi Pandurii Tg. Jiu. În acest sezon a evoluat 12 jocuri, marcând 4 goluri pentru Pandurii.

Paul Alexandru Iacob. Mijlocaş defensiv. S-a născut la Constanţa pe 21 iunie 1996. A jucat la Academia Hagi, FC Viitorul, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov. În acest sezon a evoluat la ASA Tg. Mureş sub formă de împrumut, în 10 partide, marcând 6 goluri.

Alexandru Iulian Stoica. Atacant. S-a născut la Baia (jud. Tulcea), pe 30 iunie 1997. A jucat la Academia Hagi, Dunărea Călăraşi (2015-2016: 26 de partide jucate, 8 goluri marcate), FC Viitorul (campion în 2017) şi ASA Tg. Mureş. În această stagiune a fost prezent în 9 partide, înscriind doar un gol. Este cunoscut şi apreciat de iubitorii fotbalului călărăşean datorită evoluţiilor sale bune din sezonul 2015 – 2016.

Dino Spehar. Mijlocaş ofensiv.  S-a născut pe 8 februarie 1994, în Croaţia, la Osijek şi este fiul fostului internaţional, Robert Spehar (47 de ani), fost campion şi golgeter al Belgiei în 1996 cu FC Bruges dar şi component al echipelor Osijek, AS Monaco, Verona, Sporting Lisabona, Galatasaray, Standard Liege şi Omonia Nicosia.

La 16 ani, Dino Spehar, a intrat în atenţia granzilor Manchester United şi Bayern Munchen, celebrul sir Alex Fergusson fiind la un pas de a-l aduce pe Old Trafford. Fost component al naţionalelor de juniori Croaţia U14, U16, U17, U18 şi U19, Dino Spehar are 66 de jocuri în prima ligă croată, marcând 6 goluri. În ţara sa natală a evoluat la Osijek, Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, NK Istra 1961 şi RNK Split (2015 – 2017). A venit în România în februarie 2017, semnând un contract cu CFR Cluj. În prima parte a sezonului 2017 – 2018 a fost împrumutat în liga I, la Concordia Chiajna, echipă pentru care a evoluat în 3 partide. Va juca la Călăraşi sub formă de împrumut până la 30 iunie 2018.

Mendy Gaston (transferul e foarte aproape de a se perfecta) s-a născut pe 22 noiembrie 1985 în Senegal la Dakar. A venit în România în 2007, evoluând de atunci şi până acum la Farul Constanţa, U Cluj, Petrolul Ploieşti, Rapid Bucureşti şi ASA Tg. Mureş. În prima parte a sezonului 2016 – 2017, Mendy a lucrat cu Dan Alexa la Tg. Mureş, în liga I.

Leave a Reply