Stiri

C. Rus, P. Iacob şi Al. Stoica vor juca la Călăraşi

După Alin Dobrosavlevici (fundaş – Concordia Chiajna, contract valabil până la 30 iunie 2019) şi Dino Spehar (atacant – CFR Cluj – împrumutat până la 30 iunie 2018), Dunărea Călăraşi şi-a mai asigurat serviciile a altor 3 jucători.

E vorba de mijlocaşul defensiv, Paul Iacob (21 de ani) şi atacantul, Alexandru Stoica (20 de ani), ambii, ultima oară la ASA Tg. Mureş. Aflaţi sub contract cu FC Viitorul, Iacob şi Al. Stoica vor evolua la Călăraşi până în vară, având fiecare o clauză de prelungire în cazul în care Dunărea va promova în liga I. Cel de-al 3-lea jucător care s-a alăturat lotului condus de Dan Alexa este atacantul Ciprian Rus (sursa foto www.radiotimisoara.ro), de la Pandurii Tg. Jiu. În vârstă de 27 de ani pe care-i va împlini pe 1 martie, Rus a mai jucat la UTA Arad şi ASA Tg. Mureş. Pentru Pandurii, el a jucat în 12 meciuri marcând 4 goluri. „Am reuşit în această săptămână să-i transferăm la Călăraşi pe Al. Stoica, fost component al echipei noastre în urmă cu vreo 2 ani, Paul Iacob, ambii vin de la ASA Tg-. Mureş dar sunt jucătorii echipei FC Viitorul. Cei doi vor juca la noi până în vară iar în cazul în care vom reuşi promovarea, va fi activată clauza de de prelungire pentru încă un sezon. Cel de-al 3-lea transfer îl vizează pe Cirprin Rus, un atacant percutant, de la Pandurii Tg. Jiu. Le urez mult succes şi sunt convins că ne vor ajuta pentru a ne atinge obiectivul, promovarea în liga I” a declarat preşedintele Dunării, Florin Brişan.

În zilele următoare este aşteptat să semneze cu gruparea din B-dul Republicii, 39 şi fundaşul Gaston Mendy (ASA Tg. Mureş).

Sâptămâna viitoare, Dunărea va disputa şi primul joc de verificare. Joi, 18 ianuarie, de la ora 11.00, liderul ligii a 2-a îşi va măsura forţele cu Mostiştea Ulmu, locul 4 în topul campionatului judeţean de fotbal.

În perioada 24 ianuarie – 5 februarie, Dunărea se va pregăti în Turcia, la Antalya unde va disputa şi 4 meciuri amicale. Până la ora primului joc oficial din 2018, cu Hermannstadt (et. 22), din 24 februarie, Dunărea va mai juca cu ACSM Olteniţa (10 februarie, la Călăraşi) şi Dacia Unirea Brăila (în deplasare, pe 17 februarie).

 

Ciprian Rus

S-a născut la Arad pe 1 martie 1991. Atacant, extremă stânga.

A jucat la UTA Arad, ASA Tg. Mureş şi Pandurii Tg. Jiu. În acest sezon a evoluat 12 jocuri, marcând 4 goluri.

 

Paul Alexandru Iacob

S-a născut la Constanţa pe 21 iunie 1996. Mijlocaş defensiv.

A jucat la FC Viitorul, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov şi ASA Tg. Mureş. În acest sezon a evoluat în 10 partide, înscriind 6 goluri.

 

Alexandru Iulian Stoica

S-a născut la Baia (jud. Tulcea), pe 30 iunie 1997. Atacant, extremă stângă.

A jucat la Academia Hagi, Dunărea Călăraşi (2015-2016: 26 de partide jucate, 8 goluri marcate), FC Viitorul (campion în 2017) şi ASA Tg. Mureş. În această stagiune a fost prezent în 9 partide, înscriind doar un gol

Leave a Reply