Stiri

Dunărea – O poveste de succes scrisă în 78 de zile!

Pe cât de incredibil, pe atât de adevărat! După 15 etape disputate, Dunărea Călăraşi a ajuns pe primul loc în topul ligii a 2-a, totalizând nu mai puţin de 35 de puncte! Cu unul mai mult decât AFC Hermannstadt (locul 2) şi cu 4 în plus faţă de Chindia Târgovişte, ocupanta locului 3.

Noul sezon al ligii a 2-a a debutat pe 5 august cu o înfrângere “dubioasă” suferită la Clinceni. Dunărea a condus cu 1-0 la pauză însă în partea secundă, ilfovenii au profitat de toate erorile din defensive noastră obţinând o victorie nesperată, scor 4-1. Fără antrenor principal după ce Adi Iencsi a demisionat imediat după înfrângerea de la Clinceni, Dunărea  n-a izbutit, în runda a 2-a, decât o remiză, acasă, cu CS Mioveni (scor 1-1), deşi a avut meciul în mână iar argeşenii nu mai erau cei de anul trecut.

În etapa a 3-a, Dunărea s-a deplasat la Sibiu pentru confruntarea cu nou – promovata, FC Hermannstadt. Sibienii au obţinut victoria marcând golul victoriei în ultimele secvenţe ale meciului (scor 2-1). Bilanţul după primele 3 partide jucate era mai degrabă dezastruos: un singur punct câştigat, 2 înfrângeri, golaveraj negativ, 3-7, toate ducând Dunărea pe locul 17! Evident, poziţie de retrogradare!

Dar, dezastrul a fost stopat! Cei doi finanţatori principali, Primăria Călăraşi şi Consiliul Judeţean au decis să se implice producând o serie de modificări care aveau să se dovedească extrem de benefice. Conducerea administrativă a fost preluată de omul de afaceri, Florin Brişan, vicepreşedinte al clubului iar pe banca tehnică a fost instalat Dan Alexa, un antrenor priceput care cunoaşte foarte bine Liga a 2-a! Cu acest nou tandem, Dunărea a demarat ascensiunea. Din 23 august, au urmat 10 victorii la rând, record pentru o formaţie de liga a 2-a, în fotbalul românesc postdecembrist! Doar Rapidul a mai bifat 10 meciuri la rând încununate cu succes, în finalul sezonului 1998-1999 al ligii I când a şi devenit campioană naţională!

Dar lucrurile bune nu s-au oprit aici. După mica sincopă din Banat, 1-1, în deplasare cu Ripensia Timişoara (chiar de ziua lui Dan Alexa, pe 28 octombrie!), Dunărea s-sa apropiat şi mai mult de Hermannstadt, sibienii cedând până la urmă prima poziţie duminică, 5 noiembrie când au remizat acasă, 0-0 cu Chindia. În cadrul aceleiaşi etape, a 15-a, „galben – albaştrii” i-au surclasat la Călăraşi, în văzul unei ţări întregi pe mureşenii de la ASA Tg. Mureş, scor 3-0, urcând pe primul loc în topul ligii a 2-a.

În ultimele 12 etape, Dunărea a mers aproape fără cusur. 11 victorii şi o remiză, în total 34 de puncte, suficiente pentru a ocupa primul loc în acest clasament întocmit ad – hoc. Prin comparaţie, pentru aceeaşi „perioadă”, Hermannstadt a strâns 25 de puncte iar Chindia, 27! Cifrele nu mint şi ele dau măsura valorii şi seriozităţii afişate de toţi actorii implicaţi! În plus, Valentin Alexandru, cu 10 goluri marcate se află pe primul loc în topul golgeterilor!

Iată pe scurt o poveste de succes creionată de Dunărea în doar 78 de zile. Cine se fac „vinovaţi” de această performanţă uluitoare? Păi, în primul rând jucătorii care au avut resursele necesare să ţină ritmul crescut indiferent de numele ori renumele adversarului întâlnit. În al doilea rând stafful tehnic, excelent condus de Dan Alexa, poate singurul antrenor român cu două promovări consecutive în liga I. Lista continuă cu autorităţile locale, reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Judeţean, care au asigurat suportul financiar necesar bunei desfăşurări a activităţii fotbaliste. AFC Dunărea 2005 Călăraşi nu înseamnă doar echipa de fotbal, seniori! Zeci de sportivi angrenaţi în competiţiile de fotbal (juniori) şi de futsal (seniori şi juniori) aduce rezultate notabile pentru gruparea din B-dul Republicii, 39. Şi nu în ultimul rând, publicul, prezent în număr din ce în ce mai mare pe stadion, încurajându-şi cu frenezie favoriţii!

Drumul spre victorie continuă! A fost greu să ajungem pe primul loc dar va fi infernal să ne menţinem aici! Urmează, cel puţin până la finalul anului, alte 6 jocuri la fel de dificile, în compania unor adversari, dispuşi să-şi vândă scump pielea în faţa Dunării.

Să ne bucurăm de acest moment sublim pentru fotbalul călărăşean şi să nădăjduim că vom încheia anul pe aceeaşi poziţie, 1, astfel încât să creăm premisele necesare promovării în primul eşalon în 2018!

______________________________________________________________________________

„Succesul Dunării nu este deloc întâmplător. Antrenorul Dan Alexa şi-a făcut foarte bine treaba până în momentul de faţă. Conduce un staff tehnic format din oameni profesionişti, dedicaţi meseriei. Ei au reuşit să formeze o echipă, un lot valoros care a jucat la victorie de fiecare dată. Am întâlnit adversari dificili, nume importante în fotbalul românesc dar nu ne-am speriat. Am obţinut până acum 11 victorii şi sunt convins că băieţii nu se vor pri aici. Primul loc este rezultatul muncii lor. Însă nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat fără sprjinul oferit de autorităţile locale. Mă bucur că au aşezat sportul şi mai ales fotbalul pe lista dumnealor de priorităţi. Au creat premise suficiente pentru a transforma visele în realitate.”

______________________________________________________________________________

Florin Brişan, preşedinte AFC Dunărea 2005 Călăraşi

 

Rezultate obţinute până acum în liga a 2-a

Et. 1 Academica – Dunărea 4-1 Silviu Pană (min. 28)

Et. 2 Dunărea – CS Mioveni 1-1 Bodo Kanda (min. 45+2)

Et. 3 FC Hermannstadt – Dunărea 2-1 Valentin Alexandru (min. 52 – pen.)

Et. 4 Dunărea – CS Baloteşti 2-1 Valentin Alexandru (min. 64), Bogdan Şandru (min. 83)

Et. 5 CS Afumaţi – Dunărea 0-1 Valentin Alexandru (min. 43 – pen.)

Et. 6 Sportul Snagov – Dunărea 0-1 Valentin Alexandru (min. 49 – pen.)

Et. 7 Dunărea – Olimpia Satu Mare 5-1 Silviu Pană (min. 40), Gaetan Missi Mezu (min. 42), Marian Drăghiceanu (min. 53), Valentin Munteanu (min. 64), Valentin Alexandru (min. 70)

Et. 8 UTA Arad – Dunărea 0-1 Marian Drăghiceanu (min. 78)

Et. 9 Dunărea – Pandurii Tg. Jiu 3-1 Bogdan Şandru (min. 39), Valentin Alexandru (min. 42 – pen.), S. Homei (min. 48 – autogol)

Et. 10 ASU Poli Timişoara – Dunărea 0-1. Bogdan Manole (min. 30)

Et. 11 Dunărea – Ştiinţa Miroslava 6-0 Valentin Alexandru (36’, 53’, 62’ – pen.), Silviu Pană (64’), Marian Drăghiceanu (85’), Bodo Kanda (88’)

Et. 12 Foresta Suceava – Dunărea 0-2 Valentin Alexandru (7’), Bogdan Manole (78’)

Et. 13 Dunărea – Luceafărul Oradea 1-0 Bodo Kanda (90’)

Et. 14 Ripensia Timişoara – Dunărea 1-1 Missi Mezu (83’)

Et. 15 Dunărea – ASA Tg. Mureş 3-0 Valentin Munteanu (30’), Bogdan Danciu (42’), Cristian Puşcaş (44’)

 

Clasamentul ultimelor 12 etape

  1. Dunărea Călăraşi   12    11   1   0   27-4   34
  2. Chindia Târgovişte 12      8   3   1   27-2   27
  3. FC Hermannstadt   12      7   4   1   18-8   25

Clasament după 15 etape

  1. Dunărea Călăraşi    15   11   2   2    30-11   35
  2. AFC Hermannstadt 15   10   4   1    24-8     34
  3. Chindia Târgovişte  15     9   4   2    33-6     31

Leave a Reply