Stiri

Futsal / Andrei Ghiuţă, în lotul României U17 pentru calificările la 2018 Summer Youth Olympics

La nouă luni distanță de la înființarea naționalei de futsal U17 a României, juniorii tricolori se pregătesc de primele confruntări oficiale.

Trupa pregătită de Endre Kacso va juca în perioada1-4 noiembrie în prima sa campanie de calificare. E vorba despre calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de anul viitor vor fi găzduite de Buenos Aires în perioada 1-12 octombrie 2018.

Grupa tricolorilor, din care mai fac parte Italia, Slovenia și Kazahstan, se va juca la Ljubljana. „Avem o misiune foarte dificilă. De departe, Italia e cea mai tare echipă din grupa noastră. Cunoaștem echipa Italiei, reprezentanta unei școli de futsal de mare tradiție. Kazahstan va fi, de asemenea, un adversar foarte incomod. Slovenia? E țara gazdă! Nu va fi ușor. Important e ca acești jucători, cu care am demarat proiectul în iarnă, să capete cât mai multă experiență, încredere, să aibă cât mai multe asemenea meciuri în picioare. Anul viitor vom juca în preliminariile pentru Campionatul European U19, acesta fiind un obiectiv important”, a declarat, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, antrenorul naționalei U17 a României.

Din lotul tricolorilor face parte şi jucătorul Dunării Călăraşi, Andrei Ghiuţă.

Lotul România U17

Portari: Teodor Lungu (Informatica Timișoara), Viorel Șerban (Pro-Tineret Sighișoara)

Jucători de câmp: Andrei Ghiuță (Dunărea Călărași), Robert Crișan (CS United Galați), Andorra Balint (FK Odorheiu Secuiesc), Zabar Kovacs (Bukovina Vicov), Paul Ludușan (City’US Târgu Mureș), Attila Rancz (KSE Târgu Secuiesc), Dacian Moldovan (West Deva), Alexandru Badit (Inter Vaslui), Daniel Duda (Futsal Giorgione Venezia).

Sursa www.frf.ro

 

Leave a Reply