Stiri

Dunărea U19 / M. Păun: Suntem foarte bucuroşi de această calificare!

Echipa de juniori Dunărea U19 a reuşit o performanţă excelentă obţinând “biletele” pentru Liga Elitelor. Plasată în Seria a 7-a în cadrul CN U19 – Etapa Preliminară, Dunărea a avut un parcurs aproape fără greşeală obţinând în urma celor 10 meciuri disputate, 8 victorii, o remiză şi o înfrângere. Un merit esential la obţinerea acestei calificări îl are şi antrenorul principal, Marius Păun. În vârstă de 39 de ani pe care i-a împlinit pe 3 aprilie, Marius Păun a îmbrăţişat meseria de antrenor încă din 2005, recent înscriindu-se la cursurile pentru obţinerea Licenţei UEFA A.

Marius, felicitări! Pentru faptul că te-ai înscris la cursurile de antrenori pentru obţinerea Licenţei UEFA A dar mai ales pentru această performanţă excepţională şi anume calificarea echipei de juniori Dunărea U19 la Liga Elitelor. Deşi, poate, nimeni nu vă dădea vreo şansă, împreună cu Cosmin Onofrei aţi reuşit să duceţi echipa în faza finală, Liga Elitelor!

Mulţumesc. Suntem foarte bucuroşi de această calificare. Am început munca acum doi ani cu aceşti copii, această generaţie. Eram încrezători dar nu ne aşteptam să avem aceste rezultate. În primul rând, pentru că am avut o arie de selecţie foarte mică. Am luat copii numai de la ţară, am avut 10  jucători de la ţară, şi nu am crezut că putem să-i „stoarcem” aşa de mult încăt să ajungem la acest rezultat. Tocmai de asta suntem foarte, foarte bucuroşi.

Cu Şcoala de antrenori am mai avut şi anul trecut o încercare dar nu am reuşit şi anul ăsta mă bucur că în urma unui examen am reuşit să intru la cursurile pentru obţinerea Licenţei UEFA A. După 6 luni de cursuri va urma examenul final şi sper că voi avea licenţa în mână.

Marius, 10 meciuri, 8 victorii, o remiză şi doar o singură înfrângere în această Etapă Preliminară. Când v-a fost cel mai greu?

Cel mai greu ne-a fost, normal, la înfrângere, cu echipa cu care ne-am şi bătut la câştigarea Seriei a 7-a,  Sport Team. A fost un meci echilibrat când am jucat la ei. Au avut câştig de cauză dar le-am zis de atunci că mai este şi returul.

Şi returul a fost destul de încins…

Destul de încins. Şi scorul a fost destul de strâns, 2-1. Noi ne aşteptam să mergem cap la cap până la final dar ei s-au mai încurcat cu Pro Team, echipa cu care am câştigat noi ieri. Am avut 3 jocuri dificile, presiunea a fost imensă pe copii şi acesta este şi meritul lor pentru că au dus presiunea asta în cârcă şi au înţeles că totul depinde de ei. Sunt foarte, foarte bucuros pentru că ei, toţi, au înţeles că avem acelaşi ţel şi fără muncă, fără sacrificii şi fără disciplină nu se poate!

Remarci pe cineva, sau acel cineva este echipa?

Noi nu avem jucători cheie, jucători super talentaţi. La noi este o echipă în primul rând şi prin asta am obţinut şi aceste rezultate şi anul trecut la acest nivel. Am avut 3 jucători care au terminat anul trecut şi de aceea am avut o continuitate cu ei şi probabil din acest motiv s-a ajuns şi la acest rezultate.

Urmează o etapă destul de complicată, Liga Elitelor. Ne întâlnim aproape cu jumătate de ţară. Ce aşteptări ai?

O clasare cât mai sus. Acum sper că nu mai aibă presiune.

Tot ce obţinem de acum e bonus….

Da, pentru mine da, şi pentru copii. Le-am spus că „nu o să le ia nimeni capul”, chiar dacă nu ne calificam la Elită. Împreună cu Cosmin, în fiecare zi, le-am spus la antrenamente dar şi la meciuri să lase emoţiile, să lase frica, Nimeni nu le ia capul dacă noi terminăm pe doi. Ei aveau presiunea şi din cauza echipei de Juniori B care erau calificaţi. Ei au fost şi favoriţi. O echipă bună şi ţin să-i felicit şi pe ei că sunt şi ei tot ai noştrii, şi probabil că se gândeau că ei se duc şi noi „rămânem de căruţă”.

I-aţi simţit pe oameni aproape de voi?

Da, şi ţin să le mulţumesc tuturor că au fost alături de noi. Ne-au ajutat fiecare cum au putut, unul cu o vorbă bună, unul cu un suc, o apă. Împreună cu preşedintele clubului, toată lumea a fost alături de noi şi ţin să le mulţumesc tuturor, şi părinţilor.

Mulţumesc!

 

Dunărea Călăraşi / Rezultate obţinute în Etapa Preliminară

TUR

Et. 1 Dunărea – Victoria Bucureşti            5-0

Et. 2 Sport Team – Dunărea                       3-2

Et. 3. Dunărea – ACSM Dunărea Giurgiu 6-2

Et. 4 Dunărea – Progresul Spartac           1-1

Et. 5 ACS Pro Team – Dunărea                 0-2

 

RETUR

Et. 6 Victoria Nucureşti – Dunărea            2-4

Et. 7 Dunărea – Sport Team                       2-1

Et. 8 ACSM Dunărea Giurgiu – Dunărea 1-2

Et. 9 Progresul Spartac – Dunărea           1-3

Et. 10 Dunărea – ACS Pro Team              5-1

 

Leave a Reply